Ceyhan’da drenaj kanalı tehlike saçıyor

Adana’nın Ceyhan ilçesinde 3 mahallesinin içerisinden geçen drenaj kanalı tehlike saçıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ceyhan’da drenaj kanalı tehlike saçıyor

Adana’nın Ceyhan ilçesinde 3 mahallesinin içerisinden geçen drenaj kanalı tehlike saçıyor. Temizlenmeyen kanal, hem sağlık açısından oluşturduğu tehdit hem de çocukların düşme ihtimali nedeniyle mahallelinin tepkisine neden oluyor.

Özellikle sıcakların artmaya başladığı şu günlerde mahalle sakinleri tedirgin. Uzunluğu yaklaşık 1.5 km olan kanal özellikle Emek Mahallesini çevrelemiş durumda. Mahallenin kuzeyinden giriş yapan kanal doğu istikametine doğru bir yay şeklinde uzanıyor. Mahalle sakinleri bu kanalın ıslahı ya da kapatılması için 15 yıldır yetkililerden ilgi bekliyor. Fare, yılan, kurbağa, kaplumbağa, özellikle sivrisinek ve hamamböcekleri çevredeki evlere girerek insanların sağılığını tehdit ediyor. Mahalleli, bu zamana kadar kanal hakkında gerekli işlemlerin yapılması için Ceyhan Kaymakamlığına ve belediyeye başvurmasına rağmen bir çözüm bulunamamış.

Şu ana kadar 3 çocuğun düşerek hayatını kaybettiği kanalda, 15-20 kişi de son anda kurtarılmış. Kanalda çocuklarını kaybeden aileler de zamanla mahalleyi terk etti. Bunun yanında kanalın hemen yanında 3 okul bulunuyor. Herhangi bir ırmağa, dereye de dökülmediği için durağan su pis kokular saçıyor. Bu da yazın çocukların serinlemek amacıyla kanala girdikleri için tehlikeye neden oluyor. Mahalle sakinleri çocuklarını bu sudan uzak tutmak isteseler de fazla muvaffak olamıyor.

Mahalle sakinlerinden Emin Yürek “Buraya geleli 15 yıldan fazla oldu. Bu kanal için 15 - 20 defa dilekçe verdik. Yapmıyorlar. Gelen yapacağız diyorlar çekip gidiyor işi bitene kadar.” diye konuştu.
Dilek Geliciler ise “18 yıldır biz burada oturuyoruz. Geçenlerde eşim araçla işten gelirken kanala düştü. Araçta çocuklarda vardı. Mahalleli suya atlayarak çocuğu kurtardı. Bütün yaz farelerden bıkıyoruz. Kış yaz evimiz fare doluyor. Korkudan dışarda oturamıyoruz.” dedi.

Emek Mahallesi Muhtarı Sadi Doruk da “3 dönemdir muhtarlık yapmaktayım. Devlet su işlerine ait kanal çok kirli ve pistir. İlk göreve geldiğim günden bugüne kadar Kaymakamlık aracıyla Devlet Su İşlerine, Belediyeye yazılı ve sözlü müracaatlar yaptık. Fotoğraflar çekildi, röportajlar yapıldı, gelip bakıldı bir türlü kapatılmadı. Rapor olduğu halde kapatılması ve ıslah edilmesi yönünde bu kanal üzerinde herhangi bir işlem yapılmıyor, temizlenmiyor.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar