Ceyhan’da çocuk felci aşılama çalışmaları sürüyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün Suriye'de ekim ayında çocuk felci vakalarının görüldüğünü duyurması üzerine çocuk felci aşı çalışmalarının 2.

Google Haberlere Abone ol
Ceyhan’da çocuk felci aşılama çalışmaları sürüyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün Suriye'de ekim ayında çocuk felci vakalarının görüldüğünü duyurması üzerine çocuk felci aşı çalışmalarının 2. turu Adana’nın Ceyhan ilçesinde de devam ediyor.

Çocuk felci aşı çalışması 18 - 24 Kasım tarihleri arasında başta Adana olmak üzere Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak illerinde yapılmıştı. Aşı çalışmalarının 2. turuna Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Osmaniye olmak üzere 4 il de dahil edilerek toplamda 11 ilde çocuklar aşılanıyor. 29 Aralık tarihine kadar ev ev ziyaretlerle yapılacak aşı sırasında evde bulunmayan aileler, çocuklarını en yakın sağlık ocağına götürerek aşısını yaptırabilecek. Ceyhan merkez olmak tüm köylere de ulaşmaya çalışan Ceyhan Sağlık Başkanlığı çalışanları sokak sokak dolaşarak 0-5 yaşındaki tüm çocuklara aşı yapıyor. İlçede 56 ekip ev ev gezerek aşı çalışmalarına katılıyor. Bir yandan anne-babaları konu hakkında bilgilendiren sağlık çalışanları, bir yandın da bundan sonra yapmaları gerekenleri anlatıyor. Sağlık çalışanları aşı olmak istemeyen çocukları balon vererek ikna etmeye çalışıyor. Ceyhan’da 13 bin çocuğun aşılanacağı belirtildi.
CİHAN

Yorumlar