Ceyhan Ticaret Merkezi’nin temeli atıldı

Adana Ceyhan'da 198 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve 2 yıl sonra hizmete girecek Ceyhan Ticaret Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Vali Mustafa Büyük, Ceyhan Kaymakamı...

Google Haberlere Abone ol
Ceyhan Ticaret Merkezi’nin temeli atıldı

Adana Ceyhan'da 198 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve 2 yıl sonra hizmete girecek Ceyhan Ticaret Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Vali Mustafa Büyük, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, meslek odalarının başkan ve yöneticileriyle çok sayıda konuk katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tarihi bir günde, Ceyhan’a hizmet noktasında bir araya gelindiğini belirterek, kamulaştırmada kolaylık sağlayan Türker ve Payaslı ailelerine teşekkür etti. Başkan Hüseyin Sözlü, "Burada başlangıç noktamız şehir dışına çıkarılması gereken oto galericilerle, keresteciler adına site oluşturmak üzereydi. Oto galericiler, keresteciler, yeni hal kompleksi, mobilyacılarla birlikte 6 iş kolu bu bölgede toparlanacak, çağdaş bir mekanda, çağdaş bir zeminde, Ceyhanımıza yaraşır bir şekilde hizmet edecekler. Böylece Ceyhan ekonomisi kalkınma yolunda önemli mesafe alacaktır. Bu projenin hazırlanmasında, bölgenin Ceyhan’a kazandırılmasında pay sahibi olan müteşebbisler Gürkan Göçer ve Bektaş Avcı’ya da çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde kamu bir iş yaptırırken yerli müteşebbislerin önünü açmak, ekonomimizin temel yapısına uygun hareket etmek zorundayız. Kendileri başarılı bir şekilde, Ceyhan’ın esnafına henüz yük bindirmeden işi bu noktaya kadar taşıdılar ve bundan sonrasını da tamamlayacaklarından kuşkumuz yok." dedi.

YATIRIM TAMAMLANDIĞINDA 100 MİLYON LİRALIK DEĞER ARZ EDECEK

Yatırım sona erdiğinde yararlanacakların değer elde edeceğini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: "İlgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri güzel bir işbirliği örneği ortaya koymuşlardır. İnşallah bu yatırım tamamlandığında yaklaşık 100 milyon liralık bir değer arz edecektir diye düşünüyorum. İşyeri sahipleri işyerlerini aldıktan sonra da en az yüzde 50 değerinde kazanç hanelerine ekleneceğinden şüphem yok. Bunu, devam ettirdiğim Ceyhun Kent konutlarından yaşadığım tecrübemle sizlerle paylaşıyorum. 70 bin liraya verdiğimiz konutları, hak sahipleri anahtar tesliminin ardından 125, 130 bin liraya devretmişlerdir. Burada da hassasiyetimiz hemşehrilerimizi işyeri sahibi yapmak, Ceyhan’ın işyeri ihtiyacını çağdaş ölçülerde karşılamak ve Ceyhan’a hizmetimizi devam ettirmek olacaktır."

'HİZMETTE SİYASET OLMAZ-CEYHAN’A HİZMETE DEVAM'

Ceyhan’a hizmete devam edeceğini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: "Üzerinde bulunduğumuz bulvar, Ceyhan Belediye Başkanlığı dönemimizde hafriyat dolgusuna başladığımız ama bazı hukuki gerekçelerle engellendiğimiz bir bulvar. İnşallah bunları da yeni dönemde tamamlayıp, Şehit Gazeteci İlhan Egemen Darendelioğlu’nun adını vereceğiz. Bu bulvarı D-400 Karayolu’yla buluşturacağız. Ceyhan Belediye Başkanlığım döneminde AB’den Adana’ya aktarılan en büyük hibe projesini, 22 milyon Euroluk hibe projesini Ceyhan’a kazandırdık. Büyükşehir Belediyelerinin dahi AB müktesebatına göre böyle hibe projelerini alamadığı bir dönemde Ceyhan Belediyesi, 22 milyon Euroluk bir yatırım maliyetinin Ceyhan halkının sırtına yüklenmesini engellemiştir. Ceyhan’da temel altyapı hizmetleri konusunda bir sıkıntı yoktur. 3 dönem belediye başkanlığını yaptığım Ceyhan’la ilgili fiziki altyapı problemleri çözülmüştür."

Vali Mustafa Büyük de açılışa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Büyük sözlerini şöyle sürdürdü: "Ceyhan’da böyle hayırlı bir hizmete başlangıç yapılacak bir güne eşlik ediyoruz. Kaymakam, vatandaş, esnafla görüştük. Hastane inşaatı devam ediyor, kültür merkezi inşaatı bitmiş, inşallah bir süre sonra açılacak. Burada da Ceyhan Ticaret Merkezi gibi önemli bir tesisin temel atma törenindeyiz. Böyle bir alanda farklı işkollarından insanların çalışacağı bir merkezin önemini biliyorum ve temel açılışında bulunmak önemli. Kısa sürede biter inşallah. Şehirlerin kalkınmasında bu tür düzenli iş merkezlerinin etkisi büyük." Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. CİHAN

Yorumlar