Ceyhan Su Havzası yönetim heyeti Osmaniye’de toplandı

Osmaniye'de, 20 Numaralı Ceyhan Su Havzası bilgilendirme ve yönetim heyeti toplantısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ceyhan Su Havzası yönetim heyeti Osmaniye’de toplandı

Osmaniye'de, 20 Numaralı Ceyhan Su Havzası bilgilendirme ve yönetim heyeti toplantısı yapıldı.

Ceyhan Su Havzası Yönetim Heyeti Başkanı ve Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Cebelibereket Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, doğal kaynaklarını koruma becerisini gösteren ve bu kaynakları iyi yöneten toplumların üretim kapasitelerini artırmayı başardığını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun gerek İSKİ ve gerekse DSİ Müdürlüğü dönemlerinde su havzaları konusunda büyük başarılara imza attığını belirten Vali Oduncu, “Su havzaları yakın zamanda, bizim çok fazla haberdar olmadığımız ve ülkemizde kullanmadığımız bir kavramdır. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, ülkemizdeki su kaynaklarının en rantabl şekilde kullanılması amacıyla fevkalade güzel çalışmalar yapıyor. Bu anlamda ülkemizin su kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesi çalışmalarını bakanlık merkezli yürütüyorlar. Şu anda bu güne kadar Bakanlığımızın sergilemediği yeni bir yöntemle karşı karşıyayız. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Oduncu, havza yönetimi çalışmasının, yerinde yönetim anlayışını harekete geçireceğini de düşündüğünü belirten Osmaniye Valisi Oduncu, “Su kaynaklarının sahiplenilmesi ve doğru yönetilmesi ülkelerin kendi becerisi anlamına gelir. Bu gün valilerimiz, belediye başkanlarımız, rektörlerimiz, özel idare genel sekreterleri havza yönetiminde bir araya gelerek, bakanlıkla organizeli havzalarımızın yönetimini gerçekleştirecekler. Yerinde ve güzel değişime, bizim de sağlayacağımız başarılı çalışmalarla, bölgemizdeki su kaynaklarımızı iyi bir şekilde yöneteceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Planlama Şube Müdürü Saliha Değirmencioğlu, havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usül ve esasları hakkında sunum yaptı. CİHAN

Yorumlar