Ceyhan Işık Anafen Dershanesi'nin TEOG başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ortaokul 8.sınıflar için ilk kez uyguladığı Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) Ceyhan’da Işık Anafen Dershanesi damga vurdu. Yerleştirme puanına göre, ilçede ilk 8'e giren öğrenciler...

Google Haberlere Abone ol
Ceyhan Işık Anafen Dershanesi'nin TEOG başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ortaokul 8.sınıflar için ilk kez uyguladığı Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) Ceyhan’da Işık Anafen Dershanesi damga vurdu. Yerleştirme puanına göre, ilçede ilk 8'e giren öğrenciler Işık Anafen'de sınava hazırlandı.

TEOG yerleştirme puanına göre TEOG 2’de de Türkiye birincisi olan Sude Akbaba Ceyhan Birincisi oldu. Işık Anafen ve aynı zamanda Özel Ceyhan Burç Ortaokulu öğrencisi olan Sude Akbaba bu başarısında ailesinin, okulunun ve dershane öğretmenlerinin olduğunu dile getirdi. Hedefinin Ankara Fen Lisesi olduğunu ifade eden Akbaba; “bu başarımı düzenli ders çalışmaya borçluyum. Ayrıca okuldaki ve dersanedeki rehber öğretmenlerimin verdiği ders çalışma çizelgesine uydum. Desteklerinden dolayı anneme ve babama da çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ceyhan’da ilk 8 öğrencinin kendi öğrencileri olduğunu vurgulayan Işık Anafen Dershanesi Müdürü Mehmet Yalçın başarılarının tesadüf olmadığını belirterek, "Yıl içerisinde verilen kaliteli dokümanların, alanında uzman öğretmen kadromuzun, rehberlik faaliyetlerinin ve planlı çalışmanın başarıda etken olmuştur. Yalçın, “Ceyhan’a yaşattıkları bu güzel başarıdan dolayı dereceye giren tüm öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. İnşallah öğrencilerimiz güzel yerlere yerleşirler." dedi.

Ceyhan birincisi olan Sude Akbaba’nın annesi Elife Akbaba ise "Bu başarıyı kızımdan bekliyordum. Zaten önceki sınavda da Türkiye birincisi olmuştu. Kızımın bu başarısından dolayı da kızımla ailecek gurur duyuyoruz. Başarıda emeği geçen dersane ve burç okulu öğretmenlerine teşekkür ediyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar