Ceyhan doğal afet bölgesi ilan edilmeli

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kışın kurak geçtiğini ve çiftçinin mağdur olduğunu belirterek, Adana’nın özellikle de Ceyhan’ın “doğal afet bölgesi” ilan edilmesi gerektiğini söyledi.Başkan Hüseyin Sözlü,...

Google Haberlere Abone ol
Ceyhan doğal afet bölgesi ilan edilmeli

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kışın kurak geçtiğini ve çiftçinin mağdur olduğunu belirterek, Adana’nın özellikle de Ceyhan’ın “doğal afet bölgesi” ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Hüseyin Sözlü, mısır ticareti yapan iş adamlarının bir araya geldiği “Çukurova Mısır Buluşması” yemeğine katıldı.

Güneş Plus Restoran’da düzenlenen yemekte konuşan Hüseyin Sözlü, mısırın Adana’da ekonominin yeni lokomotifi olduğunu söyledi. Hüseyin Sözlü, “Pamuğun yerini mısır aldı. Verim konusunda Adana çiftçisi önemli bir mesafe kat etti. Amerikalı çiftçilerin genetiğine müdahale etmesiyle elde ettiği verimi Adanalı çiftçiler normal olarak alıyor. Bu durum Adana çiftçisinin tarımsal üretimde kabiliyetini gösteriyor. İnşallah mısır ürünü bereketli olur.” dedi.

Hava koşullarının olumsuzluğunun çiftçiyi kötü etkilediğinin altını çizen Hüseyin Sözlü, Adana’nın özellikle de Ceyhan’ın “doğal afet bölgesi” ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Hüseyin Sözlü, “Çiftçinin mağduriyeti ucuz veya faizsiz kredi gibi uygulamalarla hafifletilmeli” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar