Ceyhan Belediye Başkanı Sözlü: Her kararda kamu yararını gözettik

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediye meclisinde alınan her kararda, attıkları her adımda kamu yararını gözettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ceyhan Belediye Başkanı Sözlü: Her kararda kamu yararını gözettik

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediye meclisinde alınan her kararda, attıkları her adımda kamu yararını gözettiklerini söyledi.

Ceyhan Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısı Hüseyin Sözlü başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Sözlü, 15 yıldır Ceyhan halkına hizmet ettiklerini belirterek, “Eğilmeden, bükülmeden kendi imkânlarımız ölçüsünde ilçemizin yararına ne varsa bunları gerçekleştirmek için uğraştık. Yaklaşık 15 yıldır üç dönemde çeşitli siyasi partilerden belediye meclis üyeleriyle birlikte alınan bir çok kararı hep oy birliği ile geçirdik. Yani tam bir uzlaşı sağlayarak o önemli kararların altına imzamızı attık. Bu vesile ile bizimle birlikte görev yapmış olan eski ve yeni meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“Belediye meclisi olarak aldığımız her kararda, attığımız her adımda kamu yararını gözettik” diyen Başkan Sözlü, konuyu yeni hastane yerine getirerek şöyle devam etti: “Allah şahit ki, bizim ısrarcı olduğumuz, iktidarın ise ısrarla istemediği yeni hastane arsa yeri, Ceyhan’a yapılan en büyük yanlışlardan biri olmuştur. Ceyhan’ı Ankara’da oturanlar değil Ceyhanlı olanlar daha iyi bilir. Hastane belediye meclisimizin dediği yere yapılmış olsa idi burada yaşayan ve Ceyhan’ın ilk yerleşim birimleri olan bu yerler kentsel dönüşümle birlikte yeniden yenilenecek ve cazibe merkezi olacaktı.”

Başkan Hüseyin Sözlü devamla şunları söyledi: “Biz kamu yararına ne varsa belediye olarak hep devletimizin yanında yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı’na okul yapılması için verdiğimiz arsalarımız sayesinde bizim dönemimizde Ceyhan’da okulların sayısı hızla artmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na huzurevi için arsamızı verdik. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne arsamızı tahsis ettik. Diyanet İşleri Başkanlığına arsamızı vererek modern ve estetik bir müftülük ve kuran kursu binasının yapılması için ön ayak olduk. Bundan iki ay önceki meclisimizde alınan kararla ise, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’na 5 bin 500 metre kare arsa verdik ve ileriki günlerde cemevi yaptırmayı planlıyoruz. Netice itibarıyla meclisimizin aldığı kararlar hep doğru olmuştur hep kamu yarına alınmış kararlardır. Onun için içimiz rahat.” diye konuştu.

Toplantıda görüşülen maddeler oy birliği ile alınırken Ceyhan Şu İşleri Müdürlüğü’nün Ceyhan Fen İşleri’nden ayrılması ve ASKİ’ye devri oy birliği ile geçti.
CİHAN

Yorumlar