CEYGİD Başkanı Yener Ural: İşadamlarımız mutlaka Irak’a gitmeli

Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği’nin (CEYGİD) Silifke Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği ile birlikte organize ettiği Kuzey Irak iş gezisine katılan işadamları döndü.

Google Haberlere Abone ol
CEYGİD Başkanı Yener Ural: İşadamlarımız mutlaka Irak’a gitmeli

Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği’nin (CEYGİD) Silifke Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği ile birlikte organize ettiği Kuzey Irak iş gezisine katılan işadamları döndü.

İş seyahati; Erbil’de Türkiye Irak İş Adamları Derneği (TIBIA) misafirliğinde gerçekleşti. TIBIA’ya yapılan ziyarette Irak hakkında bilgiler alındı. Irak’ta iş yapmak ya da ürün ihraç etmek isteyen işadamlarının izlemesi gerektiği yollar anlatıldı, sorulara açıklayıcı cevaplar getirildi.
Irak’ın yüzde 86 oranında ithalat yaptığını ve bunun çok büyük bir kısmının Türkiye’den karşılandığını öğrenen Ceyhanlı işadamları, Irak’ın anlatıldığı gibi olmadığını ifade ederek girişimcilerin mutlaka Irak’a gitmesi gerektiğini vurguladı.

CEYGİD Yönetim Kurulu Başkanı Yener Ural, programın kendileri için çok yararlı geçtiğini ifade etti. Türkiye iç piyasanın artık belirli bir doyuma ulaştığı ve kar marjlarının yüzde 5-10’lara kadar düştüğü bu dönemde üyelerinin ihracata yönelmeleri gerektiğini vurgulayan Ural, hem cari açık açısından hem de yüksek karla iş yapma bakımından yurtdışı gezilerinin mutlak gerekli olduğunu belirtti.

İşadamlarının Irak veya Afrika ülkeleri gibi gelişen ve bakir olan yerleri gezmeleri gerektiğinin altını çizen Ural, “Ülkemiz ancak ihracatla kalkınabilir. Bundan 5 yıl önce Irak’a giden iş adamlarının şimdi oralarda 1000 dairelik konut yapabilecek duruma geldiklerini gördük. Bu konutların bütün ihtiyaçları da Türkiye’den karşılanıyor. İşadamlarımız doğru zamanda, doğru yerde ve doğru harekette bulunmaları halinde ülkemiz ve milletimiz adına büyük hizmetler yapabilecek kapasitededir.” diye konuştu.

Doğru zamanın şimdi olduğunu da ifade eden Ural, doğru yerin de Irak veya Afrika ülkeleri gibi yatırıma aç ve muhtaç ülkeler olduğunu belirtti. CEYGİD olarak üyelerine her türlü yurt dışı seyahat isteklerinde gerekli desteği vereceklerini belirten Ural, “Bize düşen; sadece fuar ve iş gezisi seyahatleriyle bu ülkelerdeki dernek ve iş adamlarıyla iletişime geçip elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda fizibilite çalışması yapıp, ihracat ve yatırım yapmak olacak.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar