Çevrecilerden üçüncü köprü eylemi

Üçüncü köprü inşaatının ormanları talan ettiğini düşünen bir grup, protesto eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Çevrecilerden üçüncü köprü eylemi

Üçüncü köprü inşaatının ormanları talan ettiğini düşünen bir grup, protesto eylemi yaptı. Doğanın tahrip edildiğini belirten Yukarı Ağaçlı Köyü sakini Sibel Ateş, yaban hayvanlarının açlıktan besi hayvanlarına zarar verdiğini söyledi.

Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı ve Kanal İstanbul projelerine karşı çıkan Kuzey Ormanları Savunması'na bağlı bir grup Beşiktaş Abbasağa Parkı'ndan yürüdü. Abbasağa Parkı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, 'Kuzey Ormanlarını Yedirmeyeceğiz' yazılı pankart eşliğinde 'Sermaye defol, ormanlar bizimdir', 'Susma sustukça dünya beton olacak', 'Ormanlar halkındır halkın kalacak' şeklinde attı. Grubun Barboros Bulvarı üzerinden yürümesi üzerine Zincirlikuyu-Dolmabahçe istikametinde trafik yoğunluğu yaşandı. Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Grup adına açıklama yapan Ezgi Öz ve Osman Erdem "Merkezinde Kuzey İstanbul'daki yağma projelerinin bulunduğu büyük yolsuzluk skandalı, halkın adalete zerre kadar inancının kalmamasıyla sonuçlanırken, iktidarın yolsuzluk suçlarını soruşturmak yerine üçüncü rant köprüsünün yükselen ayaklarıyla övündüğü, adalet isteyenleri 'vatan hainliğiyle' suçladığı bir ülkede yaşıyoruz. İstanbul'un kuzey ormanlarının telafisi mümkün olmayan yaralar açan üçüncü köprü cinayetine İstanbul'u hatta bütün Marmara bölgesini felakete sürükleyecek son derece şaibeli yeni projeler eklenmektedir. İktidarı uyarıyoruz. üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve yeni İstanbul projeleri halka doğaya, adalete ve tarihe karşı işlenmiş büyük suçlardır. Yağma, yıkım ve rant projesinin parçaları olan 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul projelerini derhal durdurun.” dedi.

Köyünün çok güzel olduğunu ifade eden Sibel Ateş, de “Bir hafta içerisinde araziyi kamulaştırmak sadece savaş döneminde olur. Savaş varsa niçin Başbakan bizi aydınlatmıyor? Köyümüze yabani hayvanlar geliyor. Yabani hayvanlar açlık sebebiyle büyük ve küçükbaş hayvanlarımıza saldırıyor. Ben de köylüm adına lokantalardan yemek toplayıp ormana bırakıyorum.” şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar