Çevreci öğrenciler ödüllerini aldı

Fatih Koleji'nin düzenlediği '22. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı (INEPO)' 45 farklı ülkeden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Olimpiyatta dereceye giren öğrenciler, törenle ödüllendirildi.22. INEPO'da 45 farklı ülkeden...

Google Haberlere Abone ol
Çevreci öğrenciler ödüllerini aldı

Fatih Koleji'nin düzenlediği '22. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı (INEPO)' 45 farklı ülkeden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Olimpiyatta dereceye giren öğrenciler, törenle ödüllendirildi.

22. INEPO'da 45 farklı ülkeden gelen öğrenciler daha yaşanabilir bir çevre için yarıştı. ABD, Afganistan, Kanada, Almanya, Kosova, Moldova ve Yemen gibi ülkelerin de arasında bulunduğu ülkelerden 104 projenin yarıştığı olimpiyatlarda final heyecanı yaşandı. Farklı ülkelerden oluşturulan jüri heyetinin yaptığı değerlendirme sonucunda projeler ödüllendirildi.

Fatih Koleji öğretmen ve öğrencilerinin mini konseri ve halk dansları gösterisinin ardından ödül törenine geçildi. Dereceye giren öğrenciler isimlerinin okunmasıyla sahneye çıktı. Dünyanın dört bir yanından gelen ve projeleriyle dereceye giren öğrenciler sevinçlerini öğretmen ve arkadaşlarıyla paylaştı. Dereceye girerek madalya alan öğrenciler daha sonra hep birlikte fotoğraf çektirdi. Farklı ülkelerden bir araya gelen öğrenciler yaşadıkları sevinci ülkelerine armağan etti. Azerbaycan’da dünyaya gelen ancak öğretmen olan anne babasının 8 yıldır görev yaptığı Kenya’da bunan Türk Okulu’nda eğitim gören Ayşegül Türüdü de madalya sevinci yaşadı. Kenyalı arkadaşı Nasreen Batchu ile olimpiyata katılan Türüdü, madalya kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

ALTIN MADALYA ALARAK DERECEYE GİREN BAZI PROJELER

Grip Son Bulacak

Grip bağışıklığı kazandırmak için alternatif bir yaklaşımla virüs benzeri partiküllerini (VBP) esas alarak aşı kullanan Estonya'dan Tatjana Punger, şuanda kullanılan aşılar, bunların üretim ile ilgili sorunların da önüne geçilebilecek yeni bir yöntem üzerinde çalışılması kapısını açtı.

Yangınlar Önceden Tespit Edilebilecek

Almanya'dan Alexandra Doppner, Kızılötesi Termografi Kullanılarak Fotovaltaik Sistemlerde Hataların Tespit Edilmesi Projesi ile Fizik alanında altın madalya kazandı. Dünya geneli yenilenebilir enerjiye geçiş için bir alternatif oluşturan Doppner, yüksek yangın riski gösteren kusuru tespit etmeyi buldu.

Çamur Çevreye Dost

Su ile artırılan çamurun geri dönüşümü için yeni bir yöntem bulan Güney Koreli öğrenciler Juh Ho Song ve Han Seul Ryu, 'Jel Elektroforezine Yeni Bir Yaklaşım: Sulu Çamur ve Toprağı iyileştirmek ve Geri dönüştürmek için Ekonomik ve Enerji Tasarrufu Sağlayan Bir Yöntem' projesi ile biyoloji alanında altın madalya kazandı. Güney Koreli öğrenciler, su arıtma işleminden arta kalan çamurun tehlikeli atık olmadığını, çevre dostu olduğunu ve bunun tarımda kullanılabileceğini ispatladılar.

ALTIN MADALYA KAZANAN ÜLKELER

Almanya, Çin, Belarus, Güney Kore, Estonya, Bulgaristan, Moldovya, Ukrayna, Slovakya

GÜMÜŞ MADALYA KAZANAN ÜLKELER

Romanya, Bosna Hersek, Tacikistan, Ukrayna, Almanya, Romanya, Tayvan, Kenya, Slovakya, Kosova,Makedonya, Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Güney Kore, Malezya, Letonya

BRONZ MADALYA KAZANAN ÜLKELER

Bosna Hersek, Güney Kore, Makedonya, Türkiye, Kazakistan, Rusya, Tayland, Filipinler, Kırgızistan, Malezya, Irak, Afganistan, Pakistan, Estonya, Hindistan, Endonezya, Mozambik, Kenya, Arnavutluk

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ KAZANAN ÜLKELER

Mısır, Brezilya, İran, Tanzanya, Polonya, Uganda, Vietnam CİHAN

Yorumlar