Çevreci minikler, atık malzemelerden yaptıkları elbiseleri defilede sergiledi

Kütahya'nın Simav ilçesinde bulunan Özel Bahar Koleji'nin minik öğrencileri, atık malzemelerden tasarladıkları giysilerle defile düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Çevreci minikler, atık malzemelerden yaptıkları elbiseleri defilede sergiledi

Kütahya'nın Simav ilçesinde bulunan Özel Bahar Koleji'nin minik öğrencileri, atık malzemelerden tasarladıkları giysilerle defile düzenledi. Geri dönüşüme dikkat çekmek yapılan defilede plastik bardak, çöp torbası, şeker ambalajları ve gazete kâğıtlarından yapılan elbiseler ve takılar büyük ilgi gördü. Öğrenciler, atık plastik bardak, kapak, gazete, poşet ve şeker kağıtlarından elbiseler ve takılar yaptılar. Defileyi, öğretmenler ve veliler seyretti.

Okulun Anaokulu öğretmeni Seval Yaldız, yaptığı açıklamada, "Bizim amacımız, her atığın çöp olmadığını hem öğrencilere hem de velilere anlatmaya çalışmak." dedi. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına herkesin üstüne düşeni yapmasını isteyen Okul Müdürü Ahmet Tekiş ise, "Temiz ve yeşil bir çevre atalarımızın mirası değil, çocuklarımızın geleceğidir. Özellikle plastik ürünlerin doğada bin yıl kaldığını düşünürsek, çevrenin kirlenmemesi için ne kadar çok özen göstermemiz gerektiği de anlaşılır." diye konuştu.

Bu arada programa katılan öğrencilere, "Toprak Dede" olarak bilinen 91 yaşındaki TEMA Vakfı Simav Sorumlusu Ömer Önder tarafından sertifika verildi. Önder, yaptığı konuşmada, "Burada bulunmaktan çok mutluyum. Bu minik öğrencilerin doğayı korumak adına yaptıkları bu faaliyet, gerçekten takdir edilecek bir çalışmadır. Bahar Koleji, bu tür çalışmalarla ilçemizde hep örnek olmuştur." dedi. Programda her bir öğretmen, öğrenci ve veliyi, erozyonla mücadelede birer fidan yetiştiricisi olarak gördüğünü söyleyen Önder, "Bahar Koleji olarak, bir ağaç dikme programı veya okulun bir ormanı olmasını çok isterim." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar