Çevreci gençler Boğaz turu attı

Dünya'nın 44 farklı ülkesinden gelen gençler daha yaşanabilir bir çevre için 22. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı INEPO'da buluştu. Eminönü’nden kalkan tekne ile çevreci gençler İstanbul boğazını gezdi. Dereceye girecek öğrenciler...

Google Haberlere Abone ol
Çevreci gençler Boğaz turu attı

Dünya'nın 44 farklı ülkesinden gelen gençler daha yaşanabilir bir çevre için 22. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı INEPO'da buluştu.

Eminönü’nden kalkan tekne ile çevreci gençler İstanbul boğazını gezdi. Dereceye girecek öğrenciler İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret etti. Olimpiyatlarda tarımdan, sürdürülebilir enerjiye kadar birbirinden farklı projeler yarışıyor. Amerika, Afganistan, Kanada, Almanya, Kosova, Moldova ve Yemen gibi ülkelerin de arasında bulunduğu ülkelerden 115 proje yarıştı.

Denizi ilk defa gördüğünü belirten Rauf Ahmedof, “Olimpiyatlar için gelmiştik Kırgızistan’dan. İstanbul’a ilk defa geliyorum. Beğendim, havası temizmiş. Boğazı beğendim. Denizi ilk defa görüyorum.” dedi.

İstanbul’u çok beğendiğini ifade eden Cun Ho, “Ben Fatih Koleji’nin düzenlediği INEPO Olimpiyatına geldim. İstanbul çok güzel bir şehir. Ben insanları ve çevresini çok beğendim.” diye konuştu.

Projede dereeye giren öğrenciler yarın Fatih Koleji Kongre Merkezinde düzenlenen ödül töreni ile madalyalarını alacak.

CİHAN

Yorumlar