Çevre ve su ödülleri sahiplerini buldu

Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) tarafından 1. Su ve Çevre Ödülleri töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Çevre ve su ödülleri sahiplerini buldu

Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) tarafından 1. Su ve Çevre Ödülleri töreni düzenlendi. Çevre ve suya yapmış oldukları yatırımlar nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi, çevreye en çok yatırım yapan ve en iyi atık yönetimine sahip olan belediye olarak iki ödülün sahibi oldu. En iyi yenilenebilir enerji yönetimine sahip belediye ödülünü ise Kocaeli Belediyesi aldı.

Suyun doğru kullanılması, bereketin, sağlığın ve temizliğin geleceğe aktarılması için faaliyet gösteren Hayat İçin Su Derneği, susuz yerlere su götürmek, bireyleri bilgilendirmek ve hayat için suyun ne kadar değerli olduğunu anlatmayı hedefliyor. Bu kapsamda, çevre ve suya yatırım yapan belediye ve sular idaresi kurumlarına yönelik bir çalışma yapan HAYSU, yaptıkları incelemeler sonucu başarılı belediyeleri ödüllendirdi.

Marriott Otel’de düzenlenen törende konuşan Haysu Derneği Başkanı Melih Furkan Yapalak, dünyada yaşanan su sıkıntısına değindi. “Bugün dünyada bir milyarı aşkın insan temiz su bulamıyor. Her yıl 3 buçuk milyon kişi sudan kaptığı hastalıklardan hayatını kaybediyor. Her gün 4 bin 900, toplamda ise 2 milyon çocuk hayatını kaybediyor.” diyen Yapalak, 2025 yılında 3 milyar insanın su sıkıntısı içerisinde kalacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Hayat İçin Su Derneği, suyun sürdürülebilir kalkınma doğrultusunda doğru bir şekilde kullanılması, tabiatın korunması ve farkındalığın güçlendirilmesi için çalıştığını ve yapmış oldukları projelerle su kültürünü yeniden oluşturmayı hedeflediklerine değindi.

Hayat İçin Su Derneği tarafından verilen 1. Su ve Çevre Ödülleri kapsamında en iyi yenilenebilir enerji yönetimine sahip belediye Kocaeli Belediyesi oldu. Çevreye en çok yatırım yapan ve en iyi atık yönetimine sahip olan belediye olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi iki ödüle layık görüldü. En iyi geri dönüşüm yönetimine sahip olan belediye Kastamonu, en çok çevre yönetimi eğitimleri düzenleyen Çankırı Belediyesi de ödülün sahibi oldu.

Suya ve çevreye duyarlı en iyi sular idaresi ödülü ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Sular İdaresi'ne verildi. En çok altyapı yatırımı yapan idare ödülünü Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sular İdaresi alırken, en iyi atık yönetimine sahip belediye ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi oldu.
CİHAN

Yorumlar