Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Sarı darbe girişimi hakkında konuştu

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, AK Parti Adana Milletvekili Sarı: "Türk milleti 15 Temmuz akşamı bu toprakları vatan olarak elimizde tutmak, bayrağımızın ilelebet dalgalanması, ezanların hiç susmaması için meydanlara indi. Bu iman dolu göğsünü terör örgütünün mensuplarının silahlarına toplarına tanklarına tüfeklerine helikopterlerine siper etti"

Google Haberlere Abone ol
Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Sarı darbe girişimi hakkında konuştu
Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, "Türk milleti 15 Temmuz akşamı bu toprakları vatan olarak elimizde tutmak, bayrağımızın ilelebet dalgalanması, ezanların hiç susmaması için meydanlara indi. Bu iman dolu göğsünü terör örgütünün mensuplarının silahlarına toplarına tanklarına tüfeklerine helikopterlerine siper etti." dedi.

Sarı, AK Parti Adana İl Başkanlığında milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, 15 Temmuz'da Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne kasteden FETÖ mensuplarınca bir darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanının talimatıyla milletin meydanlara indiğini ve darbe girişiminde bulunanlara dur dediğini anımsatan Sarı şöyle, devam etti:
"O gece hayatını kaybeden 246 şehidimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türk milleti 15 Temmuz akşamı bu toprakları vatan olarak elimizde tutmak, bayrağımızın ilelebet dalgalanması, ezanların hiç susmaması için meydanlara indi. Bu iman dolu göğsünü terör örgütünün mensuplarının silahlarına toplarına tanklarına tüfeklerine helikopterlerine siper etti. Ben buradan bütün Türk milletine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın ikinci emrine kadar meydanlardayız. Milli irademize demokrasimize bayrağımıza ezanımıza kuranımıza sahip çıkacağız."

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Adana'da başlatılan soruşturma kapsamında kamuda çalışan 1182 kişinin açığa alındığını, 101 kişinin tutuklandığını, 42 kişinin gözaltında olduğunu, 34 kişinin adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldığını ifade ederek, meydanları dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

"ABD ve Avrupa darbeyi sert dille eleştirmedi"

AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, darbe girişimini hem ABD'nin hem Avrupa ülkelerinin çok ciddi ve sert bir dille kınamadığını bildirdi.

Küçükcan, şunları ifade etti:
"Hem ABD'nin hem Avrupa'nın darbeyi sert dille eleştirmediğini gördük. Bu Avrupa değerleri açısından ne yazık ki hayal kırıklığı yarattı bizde. Yorumlarda Türkiye'de sanki hiç darbe girişimi olmadı, tanklar sokağa çıkmadı, helikopterle ve F-16'lar şehirlerimizi bombalamadı. Burada sanki darbecilerin hukukunu korumaya yönelik bir gayret olduğunu görüyoruz. Hükümetin aldığı ve alacağı tedbirleri Türkiye'de demokrasiden uzaklaşma, insan hak ve hürriyetlerini ihlal olarak lanse etme gibi girişimler var. Türkiye'de gerçekten ne olduğu meselesini anlatmak için şu anda komisyonlar kuruldu. Bu komisyonlar önümüzdeki haftadan itibaren Avrupa ve ABD'deki çeşitli kuruluşları ziyaret ederek doğrudan muhataplarımıza kendimiz anlatamaya çalışacağız."
AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Türkiye'nin çok vahim bir durumdan çıktığa işaret ederek, "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bir olduk, iri olduk, diri olduk ve hep beraber Türkiye olduk. Cumhurbaşkanımız önderliğinde milletimiz bu ülkede darbe yapmak isteyenlere büyük bir darbe vurdu." dedi.

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, demokrasiye yapılan hain saldırıya 81 ilde olduğu gibi Adana'nın da sert tepki koyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bu kötü olayda belki insanın memnun olabileceği sonuç şu; hemşehrilerimiz herhangi bir ideoloji gütmeksizin vatan, bayrak aşkıyla bir araya geldiler. Kardeşliğimiz, dostluğumuz güçlendi. Vatan hainlerine karşı top yekün duruş ortaya koydular. Özellikle Adana'da herhangi bir güvenlik zafiyeti olamamasına rağmen, çıkabilme ihtimalini düşünerek Cumhurbaşkanımızın ifadeleri çerçevesinde meydanlarda vatan ve demokrasi nöbetini tutmaya devam etmekteyiz."

Toplantıya, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ile çok sayıda partili de katıldı.

Yorumlar