Çevre dostu Avşar, arazisini fidanla donattı

Sanatçı Hülya Avşar'ın amcası Yunus Avşar, ülke ve il genelinde ağaçların kesilmesine tepki için kendine ait 44 dönümlük arazi üzerine çeşitli türlerde 12 bin fidan dikti. Ardahan’ın Hoçvan ilçesine bağlı Hasköy köyünde diktiği...

Google Haberlere Abone ol
Çevre dostu Avşar, arazisini fidanla donattı

Sanatçı Hülya Avşar'ın amcası Yunus Avşar, ülke ve il genelinde ağaçların kesilmesine tepki için kendine ait 44 dönümlük arazi üzerine çeşitli türlerde 12 bin fidan dikti. Ardahan’ın Hoçvan ilçesine bağlı Hasköy köyünde diktiği fidanları her gün kontrole gelen Avşar, insanları da fidan dikmeye davet etti.

Ağaca ve tabiat yaşamına duyduğu sevgisini dile getiren Avşar, "Bu fidanları insanlarım için, dinim içim diktim. Bu fidanlığı yapmamın asıl amacı; Çamlıçatak köyünü geçtikten sonra arazimizin çırılçıplak olmasıdır. Hiçbir ağaç yok. Bir gün TV izlerken uzmanlar; yabancı ülkelerdeki orman oranının yüzde 30, Türkiye’de ise yüzde 25 olduğunu söyledi. Bunu duyunca çok üzüldüm, duygulandım. Sabah ilk iş olarak Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne giderek müracaat ettim. Bu arazimi üç kez kontrole geldiler. Beğendiler ve ben de üzerine 12 bin fidan diktim. Fidanlarımı diktikten sonra kapı kapı komşularımı dolaşıp; 'lütfen hayvanlarınıza sahip çıkın, fidanlarımıza zarar gelmesin' diye uyardım. Ama nafile. Bu konuda çok başarılı olamadım." dedi.

'Bu fidanlığı vatanım için yaptım' diyen Avşar, şöyle konuştu: "Bu fidanları bana Erzurum’dan gönderdiler. Önce parasız vereceğiz dediler, sonra parasını aldılar. Ben bu ağaçları Allah rızası için dikiyorum. Vatandaşımızı teşvik etmeye çalışıyorum. Peygamberimizin; ‘Öleceğini bilsen bile ölmeden önce ağaç dik.’ uyarısına sadık olmaya çalıştım. Çevremiz güzelleşsin, insanlarımız güzel bir çevrede yaşasın istiyorum.”

Avşar, 'Fidanlar büyüyünce Hülya Avşar’ın pikniğe gelmesini ister misiniz?' sorusuna ise 'memnuniyetle' cevabını vererek, “Hülya’yı çoktandır görmüyorum. En son iki sene önce gelmişti. Bazen telefonla konuşuyorum. Sadece Hülya’yı değil, herkesin buraya pikniğe gelmesini istiyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar