ÇEVKOR ve Ekoloji 23 yaşında

Çevre Korumu ve Araştırma Vakfı (ÇEVKOR) ile Türkiye’nin ilk ve tek bilimsel çevre dergisi Ekoloji, 23.

Google Haberlere Abone ol
ÇEVKOR ve Ekoloji 23 yaşında

Çevre Korumu ve Araştırma Vakfı (ÇEVKOR) ile Türkiye’nin ilk ve tek bilimsel çevre dergisi Ekoloji, 23. yılına girdi. Yıl dönümü dolayısıyla kurucular ve danışma kurulu üyeleri biraraya geldi. Vakıf ve derginin amaçlarının, çevre bilincini arttırmak ve bu konuda kamuoyu oluşturmak olduğunu belirten Ekoloji Dergisi Editörü Prof. Dr. Zafer Ayvaz, “23 yıldır hizmet ediyorsak sayenizde oldu. Mutlu günler, dostlarla kutlanınca daha anlamlı oluyor.” dedi.

Neredeyse her gün basında, doğa katliamlarıyla ilgili haberlerin yer aldığını hatırlatan Ayvaz, bu sıkıntılar ortaya çıktıktan sonra çözüm arandığını ancak önemli olanın doğa katliamlarının olmadan önce önüne geçilmesi olduğunu belirtti. Osmanlı Devleti döneminde çevreye büyük önem verildiğini, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethinden sonra çevrenin kirletilmemesi için görevlendirme yaptığını, başka bir padişahın da, "Ağaç kesenin kellesi kesile" fermanıyla bu konudaki hassasiyetini ortaya koyduğunu anlatan Prof. Dr. Ayvaz, geleceğe daha iyi bir çevre bırakmak için toplumun her kesiminin hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. ÇEVKOR’un çevre faaliyetleri hakkında da bilgi vererek, çevre meseleleri için kampanyalar, konferanslar, çevre ve eğitim projelerini hayata geçirdiklerini, uluslararası projelerde de yer aldıklarını anlattı. Zafer Ayvaz, vakfın ve derginin 1991 yılında Ege Üniversitesi’nde düzenlenen bir sempozyumla ortaya çıktığını, 11 yıldır 20 bin tirajlı Ekoloji Magazin, 6 yıldır da Ekoloji Teknik’in okuyucularıyla buluştuğunu ifade etti.

Programın sonunda ÇEVKOR ve Ekoloji Dergisi’nin danışma kurullarında yer alarak emeği geçen ÇEVKOR Başkanı Prof. Dr. Osman Yüreklitürk, Genel Sekreter Ahmet Karaca, Prof. Dr. Mithat Yüksel, Prof. Dr. Mehmet Sağlam ve Abdurrahman Uslusoy'a plaket takdim edildi. CİHAN

Yorumlar