Çetinkaya köprüsünün harap hali gelinleri üzdü

Samsun’un Bafra ilçesinde uzun yıllardır efsaneleşmiş ve her düğünde gelin ve damatların 'köprüden geçti gelin' türküsü ile ünlenen Çetinkaya Köprüsü'nün son harap hali Bafralıları üzdüğü kadar Bafra dışından hatıra düğün...

Google Haberlere Abone ol
Çetinkaya köprüsünün harap hali gelinleri üzdü

Samsun’un Bafra ilçesinde uzun yıllardır efsaneleşmiş ve her düğünde gelin ve damatların 'köprüden geçti gelin' türküsü ile ünlenen Çetinkaya Köprüsü'nün son harap hali Bafralıları üzdüğü kadar Bafra dışından hatıra düğün fotoğrafı çektirmek için gelen genç çiftleri de üzüyor.

Samsun’da 1 hafta sonra olacak düğünleri için dış çekim için manzaralı resim çektirmek isteyen ilaç mümessilleri Emel ve Bayram Ataş, Bafra Çetinkaya Köprüsünü mekan olarak seçti. Genç çiftler, ’’Buranın öyküsünü hem duyduk hem de okuduk. Samsun’dan buraya Bafra’ya düğün resimlerimizi dış mekan olarak çektirmek için buraya geldik. Fakat gördük ki köprü eski özelliğini kaybetmiş. Girişine toprak dökülmüş levhalar konulmuş. Özelliği bozulmuş. Etrafı çöplerle dolu. Bir an önce buna el atılıp köprü bizlere anlatıldığı gibi eski halini almalı.’’ dedi.

CİHAN

Yorumlar