Çetin: Hukuk devleti ilkelerinden hızla uzaklaşıyoruz

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türkiye’nin hukuk devleti ilkelerinden hızla uzaklaştığını, yargı kararlarının idare karşısında tamamen işlevsiz hale getirilmek istendiğini belirterek bunun adının diktatörlük...

Google Haberlere Abone ol
Çetin: Hukuk devleti ilkelerinden hızla uzaklaşıyoruz

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türkiye’nin hukuk devleti ilkelerinden hızla uzaklaştığını, yargı kararlarının idare karşısında tamamen işlevsiz hale getirilmek istendiğini belirterek bunun adının diktatörlük veya otokratik yönetim şekli olduğunu ifade etti. Çetin, devlet memurlarının iş güvencesi ellerinden alınmak istenirken, iktidarın yandaşlığını yapmaktan başka hiçbir özelliği olmayan sarı sendikalara öbek öbek destek verenlerin bulunduğunu söyledi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Çetin, Türkiye’nin hukuktan uzak uygulamalarıyla aklı başında olan insanların gözünde itibar kaybettiğini, gelişmiş ülkeler nezdinde de ayıplı bir ülke konumuna düşürüldüğünü anlattı. Çetin, "Hukuku tanımayan, yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmak isteyen bir ülke konumundayız. Bunların sonrasında dönüp Avrupa Birliği'ne (AB) kızıyorlar, AB’ye girme aşkı yıllardır sizde var, bizim hiç böyle bir derdimizde olmadı. AB yetkilileri diyor ki, yargı bağımsızlığına saygılı ol, yargı, emniyet ve kamu çalışanlarını ayırma, insan haklarından mahrum bırakma diyor. Şimdi siz ileri demokrasi derken kamu çalışanlarının anasından emdiği sütü burnundan getirmek, Hukukun ilkelerini, yargı bağımsızlığını hiçe saymayı mı kastediyorsunuz? Yazıklar olsun böyle ileri demokrasi anlayışına." diye konuştu.

Demokratik tepkisini dahi vermekten imtina edenlerin, haklarını savunmaktan aciz bir görüntü içerisinde olanların kazanılmış tüm haklarını kaybettikleri gibi geleceklerini de kaybedecekleri uyarısında bulunan Çetin, "Bunu tüm milletimiz ve kamu çalışanları böyle bilmelidirler. Sayın Başbakan, 'Kamu çalışanlarının iş güvencesi Türkiye’nin sıçrama yapmasına engel oluyor' diyor. Kamu çalışanlarının iş güvencesi Türkiye’nin sıçrama yapmasına nasıl engel oluyor ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Hakkari’de Van’ın köylerinde kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde devlet adına öğretmenlerimiz, imamlarımız, ebelerimiz, hemşirelerimiz vardır. Türkiye’de memur sayısı fazla diyerek kamuoyu aldatılıyor. AB ortalamasının yarısı kadar memur var ülkemizde. AB seviyesinde hizmet oluşturabilmek için Türkiye’de üç milyon memura daha ihtiyaç vardır, bunu söyleyen kimse yok." şeklinde konuştu.

"İKTİDARI UYARIYORUZ"

İktidara yanlış yapmadan önce uyarı yaptıklarını belirten Çetin şöyle konuştu: “Türkiye Kamu-Sen olarak iş bırakma eylemi dahil her türlü eylemi göze aldık, bu maceradan vazgeçin, yanlışlardan, insan hakları gaspından vazgeçin, insanları ötekileştirmeyin. Türkiye 90 yıllık demokrasi mücadelesini, halkın egemenliği mücadelesini birilerinin iktidar hırsı sebebiyle kaybetmek üzeredir. Bu milletin geleceği birilerinin iktidar hırsından çok daha önemlidir. Bu devleti kimseye yem etmeyiz, bunu böyle bilsinler. Yüz binlerce insan bedel ödedi bu aziz millet için, aynı bedeli ödemek için bir dakika dahi geri durmayız, aklınızı başınıza alın, kamu çalışanlarıyla uğraşmayın, milleti kamplara bölmeyin, siyasi anlayışlarına göre kategorize etmeyin. Bu milletin her bir ferdinin kökeni, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun, saygı görmeye değer insanlardır.”

    "TORBA YASADAN BEKLENTİLERİMİZ OLMADI"

    Torba yasadan çok daha farklı şeyler beklediklerini söyleyen Çetin, "Mesela 4/C’lilere kadro bekliyorduk. Sayın Başbakan, Tekel eylemlerinden beridir bir travma yaşıyor ve 4/C meselesine karşı bir husumet hissi içerisinde bulunuyor. 23 bin 4/C’liyi kadroya almak bu kadar mı zor? Disiplin affı bu kadar mı zor. 2005 yılından sonra göreve başlayan memurlara bir derece vermek bu kadar mı zor? Emeklilikte 30 yıl sınırlamasını kaldırmak bu kadar mı zor? Bu ülkede demokrasi biterse sadece biz değil, bugün menfaatleri için, zulme karşı durmayan, haksızlığa karşı durmayanlarda bu çatının altında kalacaklardır." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar