Çetin Emeç mezarı başında anıldı

Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Çetin Emeç 24. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çetin Emeç mezarı başında anıldı

Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Çetin Emeç 24. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine ailesinin yanında sevenleri de katıldı.

Gazeteci Çetin Emeç ölümünün 24'üncü yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anama törenine Eşi Bilge, oğlu Mehmet, kızı Mehveş Emeç Birol, torunu Selin Emeç Birol'un yanısıra Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enes Berberoğlu ve aile dostları katıldı.

Törende konuşan Berberoğlu, Ülkenin özgür medyaya ne kadar ihtiyaç duyduğunu böyle vesilelerle hatırladığını söyledi. Berberoğulu, "En azından bendeniz öyle hatırlıyorum. Çünkü; kolay değil özgür medya olmak. İyi gazete var demek, iyi ki haberciler var demek kolay değil. Rahmetli ustamız Çetin Bey özgür medyanın temelini atan ve büyüten son ve en genç üyesiydi. Bu bize bugün ki özgür medyayı emanet etti. Ama onun ötesinde aynı zamanda teminatımız manasına geldi. Belki hiç olmadık şekilde onun mezarının başında duygulanmam onun kurduğu o özgür medyayı savunmak için geri adım atamayacağımı bana bir kere daha hatırlatıyor. Çetin Bey burada yatarken biz bu yaptığımız işi başka türlü yapamayız. Çetin Bey burada yatarken biz insanlara halka okura yalan söyleyemeyiz başka hikayeler anlatamayız. Hem hocamızdı ve hem de teminatımız haline geldi. Bu hikaye 24 yıllık olduğu için ve Türkiye'de çok genç bir nüfusa sahip olduğu için her sene buraya gelenlere bir görev olduğunu hatırlatmak istiyorum. Çünkü bu hikaye gençlere anlatılmadı." dedi.

Törende Emeç'in torunu Selin'de günlüğünde dedesi için yazılan ve normalde kimseye okumadığını söylediği yazısını okudu. Dinleyenlerin duygulandığı yazıdan sonra Emeç'in mezarı başında Kur'an okundu ve ruhu için dua edildi.

Çetin Emeç, 7 Mart 1990'da işine gitmek üzere İstanbul Suadiye'deki evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan'la birlikte öldürülmüştü. 38 yıllık gazeteci olan Emeç, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi ve yazarıydı. Çetin Emeç, Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ile Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi.
CİHAN

Yorumlar