Çeşme’de Mavi Kart uygulamaları değerlendirilecek

İlki 12-14 Aralık 2013 arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) koordinesinde Antalya’da düzenlenen Mavi Kart Uygulamalarının Değerlendirilmesi Çalıştayı'nın ikincisi, 17-18 Nisan 2014 arasında İzmir'in Çeşme ilçesinde y.

Google Haberlere Abone ol
Çeşme’de Mavi Kart uygulamaları değerlendirilecek

İlki 12-14 Aralık 2013 arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) koordinesinde Antalya’da düzenlenen Mavi Kart Uygulamalarının Değerlendirilmesi Çalıştayı'nın ikincisi, 17-18 Nisan 2014 arasında İzmir'in Çeşme ilçesinde yapılacak. İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, çalıştayda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Mavi Kart uygulamalarının teknik altyapılarının gözden geçirileceğini, kapasite geliştirilmesi ve atık alım uygulama alanlarının genişletilmesi, teknik ve operasyonel yönlerinin görüşülmesi ve ihtiyaçlarının belirlenmesi gibi konuların ele alınacağını söyledi. Öztürk, bayrağı ne olursa olsun atık üretecek donanıma sahip bütün gemiler, atık alım hizmeti veren balıkçı barınakları, yat limanları, çekek yerleri, buna benzer kıyı tesisleri ve karayla bağlantısı olmayan yüzer tekne bağlama yerlerinin Mavi Kart sistemine dahil olduğunu kaydetti.

Mavi Kart uygulamasına Muğla’da 5 Ağustos 2011, Antalya’da 3 Temmuz 2012 tarihinde başlanmıştı. Uygulama özel ve ticari amaçlı kullanılan yatların yanaştığı balıkçı barınakları, yat limanları, çekek yerleri ve buna benzer kıyı tesislerinde 31 Aralık 2014 tarihinde, yük ve balıkçı gemisi niteliğinde olan gemilerin yanaştığı balıkçı barınakları, yat limanları, çekek yerlerinde ise 31 Aralık 2015 tarihinde yürürlüğe girecek.

MAVİ KART SİSTEMİ NEDİR?

Mavi Kart, bütün gemilerin atıklarının etkili takibini sağlamak amacıyla elektronik ortamda veri girişinin ve kontrolünün sağlanacağı uygulamadır. Uygulama kapsamında balıkçı barınakları, yat limanları, çekek yerleri ve buna benzer platformlar, Mavi Kart için gerekli atık alım bilgilerinin yüklenebileceği sistem altyapısını kurmak ve atık alım noktalarını tesis etmekle yükümlüdür. CİHAN

Yorumlar