Cesedi parçalanan üniversite öğrencisinin katili 1095 gündür bulunamadı

Bursa Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Sema Karakoca’nın, parçalanarak öldürülmesinin üzerinden tam 1095 gün geçti.

Google Haberlere Abone ol
Cesedi parçalanan üniversite öğrencisinin katili 1095 gündür bulunamadı

Bursa Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Sema Karakoca’nın, parçalanarak öldürülmesinin üzerinden tam 1095 gün geçti. Ancak Sema’nın katillerine hala ulaşılamadı. Almira Otel’de bir araya gelen Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Dişekimi Gürkan Kaya ve 16 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, aydınlatılamayan Sema Karakoca cinayetini hatırlatarak, kadına şiddete dikkat çekti.

Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Dişhekimi Gürkan Kaya, 15 Şubat 2011 tarihinde doğum günü kutlanan Sema Karakoca’nın, bir gün sonra kaybolduğunu ve 1 Mart 2011 tarihinde, bacakları kesilmiş, göğsü yarılmış, rahmi alınmış vaziyette cesedinin bulunduğunu hatırlattı. Cinayetin üzerinden bin 95 gün geçmesine rağmen katil yada katillerinin bulunamadığını belirten Kaya, dava kapsamında tutuklanan 5 şüphelinin de ‘delil yetersizliğinden’ serbest bırakıldığını kaydetti. Kaya, şöyle konuştu: “2013 yılında iki yıldır süren soruşturma sona erdi. Savcılık, olayla alakalı olarak teknik takibe alınan ve aralarında tutuklanan 5 şüphelinin de bulunduğu toplam 101 kişi hakkında, takipsizlik kararı verdi. Ayrıca jandarma tarafından yürütülen dosya, polise teslim edildi. Soruşturmayı sil baştan ele alacak olan polis, cinayeti aydınlatmaya çalışacak.”

“KADINA ŞİDDETE, ÖNCE İNSAN ZİHNİNDE BİR DÜŞÜNCE OLARAK SON VERİLMELİDİR.”

Ülkemizde, Sema Karakoca cinayeti yüzlerce olayın gerçekleştiğine dikkat çeken Kaya, toplumsal ayrıştırma ve kişileri ötekileştirmenin olduğu bir toplumda bu tür olayların yaşanabileceğinin altını çizdi. Çözüm olarak felsefeye günlük hayatta daha fazla yer verilmesi önerisinde bulanan Kaya, şöyle devam etti: “Şiddete, önce insan zihninde bir düşünce olarak son verilmelidir. Şiddeti önlemek için felsefeye günlük hayatımızda daha fazla yer vermek zorundayız. Sağlıklı toplumlar sağlıklı düşüncelerle inşa edilir. Şiddeti önlemenin yolu felsefedir, felsefi düşüncedir. Felsefe, farklı bakış açısına, farklı düşünce yapısına sahip bireylerin kendini ifade edebildiği ve ifade edebileceği tek disiplindir. Sağlıklı düşüncelerden meydana gelen sağlıklı toplumlar yetiştirmek için felsefeye insan hayatında daha fazla yer vermeliyiz. Kadına şiddete, önce insan zihninde bir düşünce olarak son verilmelidir.”

Toplantıda, Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı, Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Sibel Özbudak ile TÜKD Bursa Şube Başkanı Hüsniye Altın Yeşil ise 17 Şubat 1926 tarihli ilk Medeni Kanun’nun 88. yılı dolayısıyla açıklama yaptı.
CİHAN

Yorumlar