"Cep telefonu öğrencinin performansını yüzde 30 düşürüyor"

Tarsus Fem Akademi KPSS ve Teder işbirliği ile dersane öğrencileri ve okuma salonları öğrencileri sınav öncesi uzman psikolog Dr.

Google Haberlere Abone ol
"Cep telefonu öğrencinin performansını yüzde 30 düşürüyor"

Tarsus Fem Akademi KPSS ve Teder işbirliği ile dersane öğrencileri ve okuma salonları öğrencileri sınav öncesi uzman psikolog Dr. Fatih Kalkınç’la buluştu.
Kalkınç, öğrencilere sınavlarda başarıyı ve motivasyonu arttırıcı önemli ipuçları verdi. Kalkınç, “Öncelikle sınav öncesi öğrenciler mutlu olmalılar ve pozitif düşünmeliler. Kesinlikle olumsuz düşüncelerden uzak durulmalıdır. İkincisi erken yatıp erken kalkılmalıdır. Gece 11'den sonra ders çalışılmamalı, sabah erken kalkıp o zaman diliminde ders çalışılmalıdırlar. TV, bilgisayar gibi iletişim cihazlardan bu dönemde uzak durulmalıdır. Özellikle cep telefonlarının yapılan araştırmaya göre yüzde 30 performansı düşürdüğü tespit edilmiştir. Dördüncüsü arkadaş ilişkilerine dikkat edilmeli, düzgün ve dengeli beslenilmeli, zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.” dedi.
Dernek Başkanı İsmail Türkmen ise, “Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri kapsamında derneğimize bağlı dezavantajlı mahallelerdeki okuma salonlarında uyguladığımız Rengarenk projesi ile yaklaşık 1000 öğrenciye ücretsiz sınavlara ve okula hazırlık kursları veriyoruz. Bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında bugün öğrencilerimizi Fatih kalkınç’la buluşturduk.Bir çok konuda öğrencilerimiz bilinçlendiler.” diye konuştu.

Program Tarsus Fem Akedemi KPSS Şubesi Müdürü Yahya Göken’in Fatih Kalkınç’a teşekkürüyle son buldu.
CİHAN

Yorumlar