Cep telefonları, kalp krizi geçirenleri 112’ye bildirecek

Turkcell Grup Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün, cep telefonlarının her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de aktif kullanılacağını söyledi. Tüzün, kalp krizi geçirenlerin sinyalle bunu Acil 112’ye bildireceğini açıkladı.  &nbsp

Google Haberlere Abone ol
Cep telefonları, kalp krizi geçirenleri 112’ye bildirecek

Turkcell Grup Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün, cep telefonlarının her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de aktif kullanılacağını söyledi. Tüzün, kalp krizi geçirenlerin sinyalle bunu Acil 112’ye bildireceğini açıkladı.

    Turkcell’in 20’nci yaş etkinlikleri kapsamında Bursa’da düzenlediği toplantıya katılan Filiz Karagül Tüzün basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cep telefonu teknolojisinin sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bir süreç olduğunu belirten Tüzün, “Şu anda 4G testlerine başladık. 4G’de Türkiye hız rekorunu kırdık. Yaklaşık saniyede 900 megabits hıza eriştik. 2G’den 3G’ye geçerken bu bir görüntülü teknolojiydi. Datada farklılaşma hissettik. Bundan sonra göreceğimiz data da çok daha hızlı erişim ve hız. Bununla birlikte çok daha farklı servisler, mesela yayıncılık daha çok internet ortamında olmaya başlayacak.” dedi.

    Tüzün, ‘Gelecekte cep telefonları ile neler yapabileceğiz?’ sorusuna ise “Aslında bu gün ne yapabiliyoruz diye bakıldığına, ben bu gün cep telefonumdan bankacılık işlemlerimi yapabiliyorum. Seyahate gitmek isterken uçak biletlerimi alabiliyorum, aynı zamanda otelimi rezervasyon yapabiliyorum. Bununla birlikte bütün ödemelerimi yapabiliyorum, çocuğumun eğitimini cepten takip edebiliyorum. İlerde ise sağlık konusunda farklılaşma göreceğiz. Cepten sağlık takibi, hastalıkların takibi ve bunun anında doktorlara iletilmesi ve bununla ilgili çözümlerde birebir yenilikler yaşayacağız.” şeklinde cevap verdi.

    Cepten eğitim alınıp İngilizce dahi öğrenilebileceğini anlatan Tüzün, “Cepten sınavlara hazırlanabiliyorum, buradan testler alabiliyorum. Ayrıca cepten finansman konusunda, mobil cüzdan denen cep telefonuna giren finans işlerinde de çok daha ileriye gidecek çalışmalara başladık ve daha da ileri gidecek.” ifadelerini kullandı.

    Bir gazetecinin, ‘Cep telefonu tansiyonumu ölçecek mi?’ sorusunu karşılık Tüzün, şöyle konuştu: “Aslında biz ölçen taraf olmayacağız daha çok ölçülen datanın doktora iletilmesi şeklinde olacak. İstanbul Üniversitesi ile bir pilot projeye 2 yıl önce başladık ve şu anda sonuçlarını almaya başladık. Ama artık sizin kan değerleriniz, kalp değerleriniz ölçümlenerek direkt doktorlara alarm üretmesi gereken bir konu varsa bunun direkt bilgisini vererek ona göre hızlı çözümler sunacak işler olacak.” Filiz Karagül Tüzün, ‘Kalp krizi geçirenleri cep telefonu bir sinyalle 112’ye bildirecek mi?’ sorusuna ise “E tabi, bunlarda artık planlanan işler arasında.” şeklinde karşılık verdi.

    BİZE DİNLEME TALEBİ GELMEDİ

    Son zamanların en önemli tartışmalarından olan dinlemelerle ilgili, ‘Dinlemelerle ilgili size talepler geliyor mu?’ sorusuna da Tüzün, şu cevabı verdi: “2006 yılında çıkan bir yasa ile bütün operatörler bu konuyu TİB’e verdi. Dolayısı ile hiçbir operatörde dinleme konusu olmuyor. Mahkeme kararı ile gelen başka bir şey, orada dinlemeden ziyaret çağrı takibi denen şeyler olabiliyor. O tamamen mahkeme ile kurum arasında olan bir süreç, tamamen yasal bir süreç zaten.” CİHAN

Yorumlar