'Cennet Dede' bu sene de ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Kırıkkale'de, 'Cennet Dede' olarak tanınan emekli aşçı Niyazi Akbudak (87), her Ramazan ayında ihtiyaç sahibine yemek dağıtıyor.Kırıkkale'nin Gürler Mahallesi’nde emekli maaşından artırdığı parayla her Ramazan ayında hayır yapan Bağkur...

Google Haberlere Abone ol
'Cennet Dede' bu sene de ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Kırıkkale'de, 'Cennet Dede' olarak tanınan emekli aşçı Niyazi Akbudak (87), her Ramazan ayında ihtiyaç sahibine yemek dağıtıyor.

Kırıkkale'nin Gürler Mahallesi’nde emekli maaşından artırdığı parayla her Ramazan ayında hayır yapan Bağkur emeklisi Niyazi Akbudak, bunun için seyyar mutfak kuruyor. Bir ay süresince bazen 5, bazen ise 4 yemek çıkartıyor. Bir ay süresince yanında 2 aşçı daha çalıştırıyor. Bir sene boyunca heyecanla Ramazan ayının gelmesini beklediğini belirterek, "Ramazan ayında insanlara yardım etmek beni huzura kavuşturuyor. Birçok insanın hayır duasını almak beni mutlu ediyor. Bütün zenginlerimizi hayır işlerine çağırıyorum." diyen Akbudak, bu hizmete ölene kadar devam edeceğini ifade etti.

Akbudak, 10 yıldan bu yana biriktirdiği paraları Ramazan'da ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor, bazı camilerin ihtiyacını da karşılıyor. 87 yaşında olmasına rağmen, hala dimdik durmasını, yemek verdiği ailelerin dualarına bağlayan Akbudak'ın eline, 300 lira kira ve 700 lira emekli maaşı ile birlikte aylık ortalama bin lira para geçiyor. Paranın 600 lirasıyla evin ihtiyaçlarını karşılarken geri kalan 400 lirayı ise Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yemek vermek için bir kenara ayırıyor. Bunun yanında hayırseverler, onun her Ramazan'da yaptığı çalışmayı bilerek bazı aylarda maddi destek veriyor.

Akbudak'ın her sene Ramazan ayında muhtaç insanlara yardımda bulunduğunu açıklayan esnaf Ali Akkuş, her insanın bir yıl biriktirdiği paraları nefsini yenerek bir ayda harcayamayacağını, bunu ancak imanı güçlü olanların yapabileceğini söyledi.

Akbudak'ın parmakla gösterilecek insanlardan olduğunu ifade eden esnaf Ali Kaplan da fakir, zengin herkese ders olması gerektiğini kaydetti.

Akbudak'ın yardımlarından yararlanan Sakine Özcam ise Ramazan ayında rahat bir yemek yediklerini belirterek, "Keşke bütün insanlar Akbudak gibi yardımsever olsa." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar