Cenazede Kur'an okuyan sanatçıdan açıklama

Gittiği şehit cenazesinde Kur'an okuyan sanatçı Murat Kekilli, bazı çevrelerden gelen eleştirilere, 'İnanarak yaptım' dedi

Google Haberlere Abone ol
Cenazede Kur'an okuyan sanatçıdan açıklama
Sanatçı Murat Kekilli, bir şehit evine yaptığı taziye ziyaretinde Kur'an okumasıyla ilgili; “Teröre ve kendini entelektüel sananlara karşı duruşumu Kur'an'la belli ettim.” dedi.

Sanatçı Murat Kekilli, bir şehit evine yaptığı taziye ziyaretinde Kur'an okumasıyla ilgili, “Teröre ve kendini entelektüel sananlara karşı duruşumu Kur'an'la belli ettim.” dedi. Türkiye Yazarlar Birliği'nin iftarına katılan Kekilli, Zaman'ın konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Mardin Dargeçit'te teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 4 polis memurundan Mehmet Akif Hatunoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunan Kekilli, burada Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etmiş, yaptıkları basında ilgi çekmişti. “Bu vatan için şehit olanların şehadetlerini Allah kabul eylesin.” diye dua eden ünlü sanatçı, ne yaptıysa inanarak yaptığını vurguladı. Kekilli, “Ben inancımı paylaştım. Paylaştığım için de mutluyum. Severek ve inanarak vatanımın, milletimin, polisimin, askerimin yanında olduğumu tekrar ettim. Allah bir daha hiçbir eve şehit acısı düşürmesin. Bunları bir daha yaşamayalım.” şeklinde konuştu.

Terörden yana taraf alan sanatçıları eleştiren Kekilli, şunları söyledi: “Malum, bölgemiz kaynıyor. Coğrafyamızda iyi şeyler olmuyor. Böyle dönemlerde görev sahibi kişilerin, insanları karamsarlığa değil de aydınlığa yönlendirebilecek, umut vererek onları güdüleyebilecek işler yapması gerektiğini düşünüyorum. Ama gel gör ki, sanat camiasından birçok insan çekimser kalıyor veya terörden yana olanları destekliyor. Ve çok acıdır ki sanatçı diye geçinen kimselerin terörü destekleyenlerden yana taraf olduklarını gözlemliyorum.” Kekilli sanatçının halkın yanında olması gerektiğini vurgulayarak, sanat camiasında sanatçıların çekimser kalmasını ya da terörden yana taraf almalarına anlam veremediğini ifade etti. “Ülkemizde yaşanan bu gelişmelerden sonra, bir Müslüman olarak, vatan ve millet sevgisi adına, ben halkımın yanındayım,  tarafımı belli ediyorum  ve bundan gurur duyuyorum.” dedi.

Yorumlar