Cenazede isyan eden yarbay da ordudan atıldı

Kardeşinin şehit cenazesinde isyan ederek bağıran ve zor sakinleştirilen yarbay da son KHK ile ordudan atıldı

Google Haberlere Abone ol
Cenazede isyan eden yarbay da ordudan atıldı
Yarbay Mehmet Alkan hakkında Jandarma Genel Komutanlığı'nca soruşturma başlatılmıştı, bugün ordudan ihraç edildi. Resmi Gazete’de yayımlanan ve yaklaşık 50 bin kişinin ihraç edildiği KHK’da dikkat çekici bir isim de yer aldı. Ordudan ihraç edilen isimler arasında, şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze törenindeki isyanıyla gündeme gelen Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ın da bulunduğu ortaya çıktı.

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze törenine üniformasıyla katılan ağabey Mehmet Alkan, açılım sürecinde yapılan hatalara isyan etmiş “Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok” sözlerine tepki göstermişti. Bu sözlerden sonra Alkan hakkında Jandarma Genel Komutanlığınca soruşturma başlatılmış ve uyarı cezası verilmişti.

"HELAK OLDUĞUNUZU GÖRMEDEN ÖLMEYECEĞİM"

Karara sosyal medya hesabından tepki gösteren Yarbay Mehmet Alkan, ihraç edilmesinde yandaş medyanın başlattığı kampanyanın etkili olduğunu belirterek “Sizden hakkımı almadan ve helak olduğunuzu görmeden ölmeyeceğim” diye yazdı.

Alkan kişisel facebook hesabından şunları yazdı: “Bu gece yarısı ordudan atıldım… Hayatımın hiç bir döneminde FETÖ ile irtibatım olmamıştır, selam dahi vermedim ama yıllardır bu örgütle beraber olanlar tarafından FETÖ’cü diye atıldım… Bu iş tamamen çığırından çıktı… Elbet sorulur hesabı.. Zulüm ile abad olanın sonu berbat olur…

Gecenin bu saatinde hakkımda sorgusuz sualsiz işlem yapanlara sesleniyorum: Benim vicdanım rahat başımı yastığa koyup uyuyacağım… Ya siz zulüm sahipleri, rahat olacak mısınız… Sizden hakkımı almadan ve helak olduğunuzu görmeden ölmeyeceğim… Sonuna kadar mücadele… Allah belanızı versin… Aynı haksızlıklara uğramadan ölmeyin siz de…”

Yorumlar