Cenazede Hükümete Protesto

Hayatını kaybeden Balyoz davası tutuklusu Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp askeri cenaze töreni düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Cenazede Hükümete Protesto

Törende, Türk Silahlı Kuvvetleri ve hükümet aleyhine sloganlar atıldı. 

Özenalp için ilk tören Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde gerçekleştirildi. Cenaze daha sonra Özenalp’ın de hükümlü olarak bulunduğu Mamak Askeri Cezaevi’ne götürüldü. Ankara Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, Tuncay Özkan, Veli Küçük, ailesi ve silah arkadaşları katıldı. Törene ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili ve Balyoz hükümlüsü Engin Alan ve Ergin Saygun da çelenk gönderdi. 

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazında asker ve hükümete yönelik tepkiler vardı. Özenalp’ın tabutunun başında bulunan bir yakını 'Gurur duysunlar eserleri ile yazıklar olsun. Ya bir çözüm bulsunlar ya istifa etsinler. Çözüm bulamazlarsa çeksin gitsinler. Kumpasmış. İşte kumpas.' şeklinde sitem etti. Törende ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu protesto edildi. Cenazeye katılan vatandaşlar, Bostanoğlu’na 'Diğer komutanlar da gelsin eserlerini seyretsinler. Dirisine sahip çıkmadınız. Ölüsüne de sahip çıkmayın biz sahip çıkarız. Çıkıyoruz', 'Tasfiye bitti. Katliam başladı', 'Onlar hırsızlarına sahip. Siz niye çıkmıyorsunuz. Bunlar vatansever', 'Sahip çıkmadınız komutanlarınıza' sözleri ile protesto edildi. 

Törene katılan bir vatandaş ise izin alarak şu ifadeleri kullandı: “Biz bu vatanın sahibiyiz. Aslı sahibiyiz. Bugün silahlı bir güç olan Türk Silahlı Kuvvetleri, ben bir şeyler söyleyeceğim saygı duymanız lazım, bir hırsız diktatöre biat edilmiştir, tayyiban ordusu olmuştur. Mustafa Kemal’in subayları içeride, dışarıdakilerin yapacağı hiçbir şey yok mu? Tankınız var. Topunuz var. Tüfeğiniz var. Bir diktatöre nasıl biat edersiniz? Sizi kınıyorum. Bunu söylemek benim hakkım.”

Törende ayrıca, 'Katil AKP', 'Mustafa Kemal’in askerleriz', 'Susma sustukça sıra sana gelecek', 'Kahramanlar içeride, kumpasçılar dışarda' şeklinde slogan atıldı. 

Törene katılan bazı vatandaşlar ve Özenalp’ın dayısı slogan atan vatandaşlara tepki gösterdi.

Yorumlar