Cenaze yıkama ve definleme kursuna katılan 34 kursiyer belgelerini aldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde cenaze yıkama ve defin kursuna katılan bayan kursiyerler belgelerini düzenlenen törenle aldı.

Google Haberlere Abone ol
Cenaze yıkama ve definleme kursuna katılan 34 kursiyer belgelerini aldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde cenaze yıkama ve defin kursuna katılan bayan kursiyerler belgelerini düzenlenen törenle aldı. Manavgat Müftülüğü ile Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün (HEM) 32 saatlik kurs sonucunda kaydını yaptıran 39 kursiyerden 34'ü belge almaya hak kazandı.

Manavgat HEM'den düzenlenen belge takdim töreninde kursiyerlere cenaze yıkama ve defin kursu belgesini Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu ve kurs öğretmeni Melike İçil verdi.

Manavgat Müftüsü Yaşar, yaptığı konuşmada kursun bir ihtiyaçtan doğduğu için açtıklarını söyledi. Cenaze yıkama ve defin işlemlerinin yapılmasının cenazelerin özel hususiyetlerine göre yakın akrabaların yıkanması ve define hazır hale getirmesinin doğru olacağını belirten Yaşar, bu bağlamda baba oğlunu, amca yeğenini ve teyze yeğeninin cenazesini yıkamasının mahremiyet açısından önemli olduğunu kaydetti. Müftü Yaşar, "Cenazeleri mahremiyetin korunması açısından yakınlarının yıkaması ve defin işlemlerini hazırlaması daha doğrudur. Hayatını kaybetmeye bağlı cenazelerin faklı hususiyetleri olabilir. Cenaze mahremiyetin korunması adına bir baba ölen oğlunu, bir amca yeğenini, yeğeni amcasını ve yeğen dayısının cenazesini yıkayabilmeli. Böylece cenazenin mahremiyetine bağlı bir durum varsa da aile içinde kalmış olur. Bu açıdan cenaze yıkama ve defin kursu çok önemli. Onun için kurslara herkes katılmalı." diye konuştu.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu da yaptığı konuşmasında, bu tür kursların önemli olduğunu Manavgat'ın adeta proje madeni olduğunu, insan merkezli her projeyi hayata geçirmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu da yaptığı açıklamada, HEM'in geçen yıl açtığı kurslara 11 bin kişinin katıldığını bu sene bunu 20 bine çıkarmak için çalışma yaptıklarını kaydetti. Geyikoğlu, cenaze yıkama ve defin kurslarına talep olduğu sürece açmaya devam edeceklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar