Çemişgezek'te 'Ecdad-ı Yâd' isimli resim sergisi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çemişgezek Kaymakamlığı bir dizi etkinlik düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Çemişgezek'te 'Ecdad-ı Yâd' isimli resim sergisi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çemişgezek Kaymakamlığı bir dizi etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikler kapsamında açılan “Ecdadı Yâd” isimli resim sergisi büyük ilgi gördü.

Görsel sanatlar öğretmeni Nurcan Demir’in rehberliğinde, Çemişgezekli öğrencilerin günün anlam ve önemine istinaden duygularını resim kâğıtlarına aktardığı resim sergisi gün boyunca vatandaşların ilgi odağı oldu. Açılışını Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı’nın yaptığı sergiye, Kamu ve Kuruluşlarının Amirleri, siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Sergide, Çanakkale’de Şehit düşmüş Çemişgezekli 26 şehid için oluşturulan temsili anıt mezarlarda alanda sergilenerek dualarla yâd edildi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurcan Demir, "Çanakkale ruhunu anlayabilmek, anlatabilmek, yaşatabilmek amacıyla da olsa bu müstesna güne böylesi bir etkinlikle hazırlandık. İlçemiz Kaymakamlığının Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde sergimizi görücüye çıkardık. Sergimize vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Günün her saatinde sergiyi gezen vatandaşların olumlu tepkileri bizleri mutlu etti. Serginin fikrinden faaliyetine kadar emekleri bulunanlara da teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar