Çemişgezek CHP'ye geçince Ümraniye Belediyesi hibe ettiği kepçeyi geri istedi

Tunceli’de yerel seçimlerde belediye başkanlığı el değiştirince kardeşlik de sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Çemişgezek CHP'ye geçince Ümraniye Belediyesi hibe ettiği kepçeyi geri istedi

Tunceli’de yerel seçimlerde belediye başkanlığı el değiştirince kardeşlik de sona erdi. Tunceli’nin Çemişgezek İlçe Belediyesi 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından AK Parti’den CHP’ye geçti. CHP’li belediyenin kazanmasının ardından 2005 yılında Çemişgezek Belediyesi ile kardeş belediye olan İstanbul'un Ümraniye Belediyesi, o tarihte hibe ettiği kepçeyi 3 Nisan 2014 tarihli yazıyla geri istedi.

Ümraniye Belediyesi’nin hibe ettiği kepçeyi geri istemesi başta yeni seçilen CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy olmak üzere ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu. CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, Çemişgezek ile Ümraniye Belediyesi’nin 2005 yılında kardeş belediye olduklarını belirterek, “O zaman hibe olarak verilen bir kepçe seçimin kaybedilmesiyle birlikte geri isteniyor. Seçimin kaybedilmesiyle kardeşlik de mi bitiyor?" diyerek tepki gösterdi.

Göreve gelir gelmez hafriyat sorunlarına eğildiklerini anlatan Ersoy, "Ümraniye Belediyesi sözleşmeyi feshederek kepçeyi geri istiyor. Biz ilk iş olarak mezarlığa giden yolu bu kepçeyle yapıyoruz. Bunu duyunca çok üzüldük. Belediye olarak kepçemiz yok, mağdur olacağız. Aynı zamanda kardeşlik duygusunun da nasıl olduğu konusunda kafalarda soru işaretleri uyandırıyor. Halkımız da bunu sorgulamaya başlamıştır. Çok sıkıntılı bir durum. Ümraniye Belediyesi verdikleri kararı gözden geçirsinler. Bunu değiştirirlerse Çemişgezekliler de onlara şükran duyar.” dedi.

"SİYASET VE KARDEŞLİĞİN BÖYLE OLMAMASI LAZIM"

Kardeşliğin kurumlar üzerinden yapılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Ersoy, “Demek ki kardeşlik şahıslar üzerinden yapılmış oluyor. Bu da Ümraniye Belediyesi’nin taktiridir. Demek ki kardeşliği bitiriyorlar. Biz bir kurumuz. Çemişgezek de bir ilçe. Partilere bağlı olmaması lazım. Parti değiştiği zaman siyaset böyle yapılıyorsa insanlar çok üzülür. Siyaset ve kardeşliğin böyle olmaması lazım. Bizi üzdüğü kadar tüm Çemişgezeklileri de üzmüştür.” diye konuştu. 2004 yılında gönderilen kepçenin ilçe sakinleri tarafından sevinçle karşılandığını kaydeden Başkan Ersoy, “Ancak şimdi bu kepçe Çemişgezeklilerin üzüntüyle gönderecekleri bir kepçe olmuştur. Bu da bizleri yaralamış, üzmüştür.” şeklinde sözlerini tamamladı.

İlçe sakinlerinden Cemsi Karataş ile Yusuf Tuncel de Ümraniye Belediyesi’nin kararına tepki göstererek, kepçenin geri istenmesinin kardeşliği de yaraladığını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar