Cemil Çiçek’ten Meclis'te küfürleşmeye tepki: İsyan ediyorum

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dün Genel Kurul’da yaşanan küfürleşmeye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Cemil Çiçek’ten Meclis'te küfürleşmeye tepki: İsyan ediyorum

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dün Genel Kurul’da yaşanan küfürleşmeye tepki gösterdi. Bu tür tutum ve davranışların birkaç kişi tarafından sergilendiğini ve TBMM’nin bunu hak etmediğini belirten Çiçek, "Biz bunu hak etmiyoruz. Buna da isyan ediyorum. Yapabileceğim bir şey yok. Her şey ortada." dedi.

TBMM tören salonunda düzenlenen bir programa katılan Meclis Başkanı Çiçek, girişte basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun geldiği noktayı değerlendiren Çiçek, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarının geldiği noktayı ve ana başlıkları itibarıyla gelinen noktanın neden böyle bir sonuç doğurduğunu yazdığım mektupta sayın genel başkanlara ifade etmiştim. Üç partimizden cevap geldi. Zannediyorum bugün yarın Adalet ve Kalkınma Partisi de bir cevap gönderecek. Cevap geldikten sonra durum nedir ne değildir ona bakacağım. Mühim olan toplantıların yapılması değil netice alınmasıdır. 25 ayda geldiğimiz madde sayısı 60’tır. Daha tartışılabilecek 112 madde var. Görüş birliği içinde yeni bir anayasa yapma imkanı var mı, bugüne kadarki tecrübelerimizden görüyoruz ki anlaşabildiğimiz madde sayısı 60’tır." ifadelerini kullandı.

"BEN BAŞKANLIK YAPMIYORUM ARTIK"

Komisyona artık başkanlık yapmadığını belirten Çiçek, "Bu haliyle bir şeyi götürme imkanımız yok. Tutanaklarda var ben düşüncelerimi açık bir şekilde söyledim. Bu yöntemle bu işi daha fazla götürme imkanımız yok." diye konuştu.

Dünkü bütçe görüşmeleri sırasında Genel Kurul’da yaşanan küfürlü tartışmaların sorulması üzerine Çiçek şunları söyledi: "Bunlar doğru şeyler değil, hoş şeyler değil. Birkaç arkadaşımızın yaptığı iş ama bütün Meclis bu tür tutum ve davranışlar sebebiyle bugün attığınız başlıklara bakarsanız, biz bunları hak etmiyoruz. TBMM bunu hak etmiyor. Ümit ederim ki bu son olsun. Herkes gerekli dersleri çıkarsın. İlk gün müzakereleri yürütürken ne kadar zorlandığımı gördünüz. Biz müzakere yapmıyoruz neredeyse kavga ediyoruz. Meclis’te bu konuda iyi örnekler sergilemiyoruz. Biz bunu hak etmiyoruz. Buna da isyan ediyorum. Yapabileceğim bir şey yok. Her şey ortada."

BAŞBAKAN’IN BİR SÖZÜNÜN TUTANAKLARDAN ÇIKARILDIĞI İDDİASI

Başbakan Erdoğan’ın bütçe görüşmelerinin başladığı gün yaptığı konuşmasından bir ifadenin tutanaklardan çıkarıldığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Çiçek şunları söyledi: "Tutanaklardan söylenmiş bir sözü Meclis Başkanlığı’nın çıkarma yetkisi yoktur. Bu suç teşkil eder. Tutanaklar adli bir vaka söz konusu olduğunda bunlar delil teşkil ediyor. Hiçbir kamu görevlisi, hiçbir TBMM görevlisi, stenogroflar böyle bir yola tevessül edemez. Çünkü kendisi hukuken sorumlu duruma gelir. Bu delilleri ortadan kaldırmak anlamına gelir. Birinin hatırına birinin lehine kimse böyle bir hata yapmaz. Bu tür değerlendirmeleri doğru bulmuyorum. Bunlar yazılı olarak değil aynı zamanda ses kayıtları da var."
CİHAN

Yorumlar