Cemil Çiçek’in Çanakkale Deniz Zaferi mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Cemil Çiçek’in Çanakkale Deniz Zaferi mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cemil Çiçek, mesajında, "Milli tarihimizin en önemli dönemlerinden birini 99 yıl önce Çanakkale’de yaşadık. Merhum Mehmet Akif’in, 'Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer' diye tarif ettiği Çanakkale’de, Türk tarihinin en büyük zaferlerinden birini kazandık. Bu yıl bu büyük zaferin 99. yılını büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.” dedi.

    Çanakkale’de kazanılan zaferle, küçük bir toprak parçası korunmadığı, aynı zamanda dünya tarihinin seyrinin değiştiğine vurgu yapan Çiçek, “Çanakkale’de, Türk milleti tarih sahnesinden silinmek istenmiştir. Dönemin Düvel-i Muazzama denilen emperyalist güçleri, devrin en güçlü silahlarıyla bir milleti Anadolu’dan söküp atmak için topyekün saldırıya geçmiştir. 250 bin şehit ve yüzbinlerce gazinin döktüğü kanlar sayesinde, Anadolu bugün son bağımsız Türk yurdu olarak kalmıştır. O nedenle, merhum Mehmet Akif’in, 'Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?' diye tarif ettiği Çanakkale Savaşı, milli hafızamızda derin izler bırakmıştır. Eğer Türk Milleti, 1915’te Çanakkale’de düşmana yenilmiş olsaydı, belki bugün, Türkiye diye bir devlet olmayacaktı. Çanakkale’de kazandığımız büyük zafer ile Türk Milleti mevcudiyetini muhafaza etmiştir. “ düşüncesini aktardı.

    Çiçek mesajını, “Dünya coğrafyasının en güzel yerinde bulunan bu toprakların ebedi vatanımız olarak devam etmesini istiyorsak, milletimizin refahını artırmak, bu toprakları mamur hale getirmek zorundayız. Bu vesileyle, başta devletimizin kurucusu ve Çanakkale Gazisi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün gazi ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum." diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar