Cemil Çiçek: Özgürlüklerin kısıtlanması doğru değil

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Twitter’ın yasaklanmasını değerlendirdi. Çiçek, “Özgürlüklerin kısıtlanması doğru değil, bunu doğru bulmayız.

Google Haberlere Abone ol
Cemil Çiçek: Özgürlüklerin kısıtlanması doğru değil

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Twitter’ın yasaklanmasını değerlendirdi. Çiçek, “Özgürlüklerin kısıtlanması doğru değil, bunu doğru bulmayız. Ama özgürlüklerin kötüye kullanılmasına ne insan hakları sözleşmesi, ne de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi cevaz veriyor.” dedi.

Milli Saraylar Resim Müzesi’nin açılışına katılan Cemil Çiçek, Twitter’ın kapatılması ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Teknolojideki her gelişmenin insan hayatını kolaylaştırdığına dikkat çeken Çiçek, “Bilgiye ulaşmada çok önemli bir kolaylık sağlıyor. Hayatımızda olumlu yansımalarını görüyoruz. Özgürlüğün genişletilmesi açısından da sosyal medya önemli bir görev ifa ediyor. Yalnız her imkan beraberinde bir sorumluluğu getirir. Bir taraftan özgürlüğümüz, bir taraftan sorumluluğumuz var. Özgürlüğümüz var diye özel hayatın gizliliği ihlal edilirse, insan onurunu zedeleyen hakarete varan söz ve küfürler bu imkan vasıtasıyla kullanılmaya çalışılırsa bu da toplumda kargaşa meydana getiriyor. O zaman özgürlük ve sorumluluğu dengelemek lazım.” diye konuştu.

‘Demokratik toplumlar özgürlük ve sorumluluk dengesini yerli yerine oturtmuş toplumlardır.” diyen Çiçek, “Türkiye böyle bir geçiş dönemi yaşıyor. Bir taraftan sosyal medyanın faydalarını görüyoruz. Öteki taraftan da şikayet edilen hususlar var. Çıkarılmış olan bir kanun var. Yeni çıktı. Ne getirip götürecek göreceğiz. Telaşa kapılmaya gerek yok. Bu konularla ilgili yargıya başvuruldu. Meseleyi özgürlük ve sorumluluk çerçevesinde değerlendirmek lazım. Özgürlüklerin kısıtlanması doğru değil, bunu doğru bulmayız. Özgürlüklerin kötüye kullanılmasına ne insan hakları sözleşmesi ne de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi cevaz veriyor. Bu ikisini birlikte mütalaa edersek popülist açıklamalar yerine daha dengeli bir değerlendirme yapmış oluruz.” ifadelerini kullandı.

“Twitter kapandıktan sonra Twitter’a girdiniz mi?” şeklindeki soruya Çiçek, “Çok kötü kullanılmaya başlandı. Onun için kullanmaktan vazgeçtim.” cevabını verdi.

CİHAN

Yorumlar