Cemil Çiçek: Birliğimizin bozulması sonucunda dış güçler kavramını kullanırız

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çiçek, "Sağduyu sükunete birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var.

Google Haberlere Abone ol
Cemil Çiçek: Birliğimizin bozulması sonucunda dış güçler kavramını kullanırız

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çiçek, "Sağduyu sükunete birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var. Bir barış ve kardeşlik diline ihtiyacımız var. Siyaset adına dilimiz çok dikenli. Birçok şeyi dilimizle tahrip ediyoruz. Birlik dirlik sonucunu doğruyor. Birliğimizin ve dirliğimizin bozulması sonucunda dış güçler iç güçler benzeri kavramları kullanılırız. Birliğimizin ve dirliğimizin bozulmasında kullandığımız dilin birbirimizi ötekileştirici bir şekilde kullanıldığını görmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

    Meclis'de gazetecilerle kahvaltıda buluşan Çiçek, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cemil Çiçek, "Ülkemiz için barış huzur istikrar diliyoruz. Bunlar Türkiye'nin ihtiyacı olan hususlardır. Bu coğrafyada yaşadığımız sürece bunlar Türkiye'nin ihtiyacı olan hususlardır. Temenni ettiğimiz hususları temin etmek için birlikte bir çabaya ihtiyaç var. Yapılması gereken bir kaç husus var. Bunların gereğini yapabilirsek ülke daha huzurlu olacak. Bir tanesi öz eleştiridir. Hepimizin bir öz eleştiri yapmaya ihtiyacı var. Başkalarının yanlışını ortaya koymak için sarf ettiğimiz çabanın bir kısmını ortaya koyabilmeliyiz. İktidarı ile muhalefeti ile siyaset yapan herkes biz öz eleştiriyi yapmadığımız takdirde kör dövüş yapmış oluyoruz. Böyle bir demokrasinin tabiatına uygun düşmüyor. 2014 yılında herkes öz eleştiri yaparsa 2013'te yaşadığımız sıkıntıların bir kısmını yaşamayız diye düşünüyorum. Sağ duyu sükunete birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var. Bir barış ve kardeşlik diline ihtiyacımız var. Siyaset adına dilimiz çok dikenli. Birçok şeyi dilimizle tahrip ediyoruz. Birlik dirlik sonucunu doğruyor. Birliğimizin ve dirliğimizin bozulması sonucunda dış güçler iç güçler benzeri kavramları kullanılırız. Birliğimizin ve dirliğimizin bozulmasında kullandığımız dilin birbirimizi ötekileştirici bir şekilde kullanıldığını görmemiz gerekiyor. Hiç olmazsa 2014 yılında yaşanan acı tecrübelerden sonra barış diline ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar