Cemil Çiçek: Artık Anayasa Mahkemesi karar verecek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HSYK yasasını onaylaması hususunda, CHP’nin yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürmesine dikkat çekerek, ‘‘Artık bu tartışmaya Anayasa Mahkemesi karar verecektir.

Google Haberlere Abone ol
Cemil Çiçek: Artık Anayasa Mahkemesi karar verecek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HSYK yasasını onaylaması hususunda, CHP’nin yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürmesine dikkat çekerek, ‘‘Artık bu tartışmaya Anayasa Mahkemesi karar verecektir.’’ dedi.

Meclis Başkanı Çiçek, Keçiören’de Hocalı Şehitleri Anıtı'nın açılışında, gazetecilerin gündeme dair sorularına cevap verdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün, tartışılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yasasını onaylaması konusunda Cemil Çiçek, CHP’nin yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünü ifade ederek, ‘‘Artık bu tartışmaya Anayasa Mahkemesi karar verecektir. Dolayısıyla usulü ve yolu belli. Bu tartışmayı bu manada sürdürmenin çok bir faydası yok.’’ değerlendirmesinde bulundu.

"DİNLEMELER ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ"

Toplumda tartışılan bir diğer konu olan dinlemelerin sorulması üzerine ise Meclis Başkanı Çiçek, ‘‘Maalesef belli bir süreden beri bu kanunsuz dinlemeler sık sık Türkiye’nin gündemine oturuyor. Evvela işin bir kanunsuzluk olduğunu hepimizin kabul etmesi lazım. Aynı zamanda ahlaksızca bir iş olduğunu kabul etmemiz lazım. Bunun üzerinden siyaset yapılır hale geldi.’’ dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kanunsuz dinlemelerle ilgili bir soruşturma başlattığına dikkat çeken Çiçek, olayın yargıya intikal ettiğini ifade etti. Çiçek ‘‘Sabahlara kadar çalışıp ‘kamu düzeni tesis edilsin, hukuk hakim olsun’ inancıyla yasa çıkartıyoruz. Birileri fütursuzca bu kanunları hiçe sayarak, insanların özel hayatına girecekse, her türlü ahlaksızlığı yapacaksa o zaman bu kanunlar niye çıkıyor? Bu ülkede kamu düzeni nasıl tesis edilecek? Bunun hesabını hukuk çerçevesinde sorulması gerekiyor.’’ şeklinde konuştu.

"MECLİS TV O SAATLERDE YAYIN YAPMIYOR"

Dün CHP grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtların dinlettirildiği sırada, başta Meclis TV olmak üzere birçok televizyon kanalının yayını kestiğinin hatırlatılması üzerine Meclis Başkanı Çiçek, ‘‘Dün TBMM’de olan husus ilk defa oluyor. Bizim Meclis televizyonu o saatlerde dışarıya yayın yapmıyor. TRT ile yaptığımız protokol gereği saat 3 ila 7 arasında yayın yapıyoruz. Grup toplantılarını Meclis TV dışarıya vermiyor.’’ dedi.

Cemil Çiçek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasındaki söz konusu bölümü iki televizyon kanalı dışında kimsenin vermediğine dikkat çekerek, RTÜK’ün 8. maddesi ile Ceza Kanunu’nun 132. ve 185. maddelerinin buna izin vermediğini kaydetti.



CİHAN

Yorumlar