Cemevinden cenaze kaldırılırken kalabalığının üzerine atış açıldı: 3 yaralı

Gaziantep Alevi Kültür Derneği'ne bugün motosikletli şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi yaralandı. Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen, saldırının cemevinden cenaze kaldırılırken...

Google Haberlere Abone ol
Cemevinden cenaze kaldırılırken kalabalığının üzerine atış açıldı: 3 yaralı

Gaziantep Alevi Kültür Derneği'ne bugün motosikletli şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi yaralandı. Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen, saldırının cemevinden cenaze kaldırılırken gerçekleştirildiğini ve direkt kalabalık hedef alınarak yapıldığını söyledi.

Gaziantep'te vefat eden Mehmet Ali Topak için Düztepe Mahallesi'nde bulunan cemevinde düzenlenen cenaze törenine katılanların üzerine yoldan geçen bir motosikletten pompalı tüfekle ateş açıldı. Saçmaların isabet ettiği 27 FK 658 plakalı araç içerisinde bulunan 2 şahıs yaralanırken, başka bir şahıs da kolundan yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olay yerine Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen, saldırının direk kendilerine kasten yapıldığını açıklayarak, Alevi vatandaşların çatışmanın içerisine çekilmeye çalışıldığını açıkladı. Demirdelen, “Saat 11.05 gibi Alevi Kültür Dernekler'inin önünde bir cenazemiz vardı. Cenazenin kaldırılması esnasında dernek önünde büyük bir otobüs var. Cenazeyi götürmek üzere otobüse hareket edildiği esnada bir motosiklet üzerinde 2 kişi seyir halindeyken arkadaki şahıs tüfeğini çıkararak derneği hedef almak suretiyle, buradaki canlarımızı hedef almak suretiyle ateş etmeye başladı. Otobüsün geriye doğru hareket etmesi üzerine kurşunlar otobüse hareket ediyor. Aksi takdirde otobüs olmasa içerideki insanlara doğru hedef gözetmek suretiyle bir ateş açılmış. Çok vahim bir olay olabilirdi.” dedi.

Otobüsün o anda orada olmasının büyük bir faciayı önlediğini dile getiren Demirdelen, 3 kişinin yaralandığını açıkladı. Olayın çok vahim bir olay olduğunu söyleyen Demirdelen, “Doğrudan dernek hedef alınmak suretiyle menfur bir saldırı gerçekleşmiştir. Bu Gezi'den beridir süre gelen Okmeydanı'nda zuhur eden hadisenin devamı gibidir. Alevi toplumunu çatışmanın içerisine çekmeye çalışıyorlar. Bir çatışmanın tarafı haline getirmeye çalışıyorlar. Gaziantep'teki alevi vatandaşlarımız hep sağduyulu davrandılar. Bu toplumu bu işlerin içine çekmeye çalışıyorlar. Emniyet birimleri tahkikatlarını yürüteceklerdir. Umarız bunun failleri biran önce yakalanır.” diye konuştu.

Doğrudan Alevi vatandaşların hedef alındığını vurgulayan Demirdelen, “Korkutmak amacıyla gerçekleşen bir eylem değil, doğrudan hedef almak suretiyle gerçekleşmiş. Dernekten ileride başka bir yere ateş açılmış ama o da hedefi şaşırtmak için olabilir. Hazırlıklı gelmişler. Görgü şahitlerinin ifadesine göre motosikletin plakasının örtülü olduğu belirtildi. Önceden hazırlanmış, tasarlanmış bir şeydir.” açıklamalarına yer verdi. Olay yerinde inceleme başlatan güvenlik güçleri, saldırganları yakalatmak için çalışma başlattı.

CİHAN

Yorumlar