Cemevi önünde vurulan Uğur Kurt gözyaşlarıyla toprağa verildi

İstanbul Okmeydanı'nda çıkan olaylarda cemevi önünde boynuna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt memleketi Sivas'ta toprağa verildi. Cenazede, slogan atan gruba Uğur Kurt'un yakınları, 'bağırmayın' diye tepki gösterdi.Dün akşam...

Google Haberlere Abone ol
Cemevi önünde vurulan Uğur Kurt gözyaşlarıyla toprağa verildi

İstanbul Okmeydanı'nda çıkan olaylarda cemevi önünde boynuna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt memleketi Sivas'ta toprağa verildi. Cenazede, slogan atan gruba Uğur Kurt'un yakınları, 'bağırmayın' diye tepki gösterdi.

Dün akşam saatlerinde İstanbul'dan yola çıkarılan Uğur Kurt'un cenazesi, bugün sabah doğum yeri olan Sivas'ın Hafik ilçesi Üzeyir köyüne getirildi. İstanbul'dan çok sayıda vatandaş da cenaze için köye geldi. Yakınları tarafından gözyaşları ve ağıtlarla karşılanan cenaze, cemevi önünde bulunan bahçeye konuldu ve burada 'helallik' alındı. Uğur Kurt'un tabutuna taraftarı olduğu Fenerbahçe formasının sarıldığı görüldü. Yakınları tabutun başına gelerek ağıtlar yaktı ve gözyaşları döktü.

Cenazede konuşan Alevi dedesi Kur'an'dan ayetler okuyarak herkesin bir öleceğine vurgu yaptı. Birlik ve beraberlik mesajları veren Alevi dedesi Uğur Kurt için yakınları ve vatandaşlardan helallik istedi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından dualar eşliğinde cenaze köy mezarlığına götürüldü. Uğur Kurt, dedesinin yanına kazılan mezara defnedildi. Defin sırasında Uğur Kurt'un yakınları baygınlık geçirdi. Annesi Gülnaz ve eşi Narin Kurt'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Yemeğe geçileceği sırada sloganlar atan gruba cenaze sahipleri, 'bağırmayın' diye tepki gösterdi. Kısa bir gerginliğin ardından ortalık yatışınca vatandaşlar cemevinde verilen yemeğe geçti.

Cenaze namazına; Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de katıldı.

CİHAN

Yorumlar