'Cemaat okulu ziyaret' iddalarına yanıt verdi

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, seçim çalışmaları sırasında oy istemek için cemaat okulunu ziyaret ettiği iddialarına yanıt verdi

Google Haberlere Abone ol
'Cemaat okulu ziyaret' iddalarına yanıt verdi
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) iddianamesinde, seçim çalışmaları kapsamında oy istemek için cemaat okullarını ziyaret ettiği iddiasını, "Bir siyasetçi toplumsal anlamda hoş görülmeyen yerlere bile gidip oy ister." diye yanıtladı.

Edirne'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 19'u tutuklu 43 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, "Gölge" adlı gizli tanığın ifadesinde, 30 Mart 2014'teki yerel seçimde, cemaatin Edirne'de CHP'yi destekleme kararı aldığı ve cemaat üyelerinin bu yönde telkin edildiği bilgisi de yer aldı.

İddianamede, gizli tanığın şu ifadelerine yer verildi:

"30 Mart 2014 belediye seçimlerinden önce CHP'nin belediye başkanı adayı olan Recep Gürkan'ın, Serhat Koleji'ne gelerek, Edirne il imamı olan Ömer Sezgin'i çeşitli aralıklarla ziyaret ettiğini, Cihan Haber Ajansı'ndan destek alınarak cemaat evlerinde kalan başı açık öğrencilere mart ayında Edirne merkezde hangi partinin destekleneceğinin belirlenmesi amacıyla iki kez anket yaptırıldığını, Recep Gürkan'ın önde olmasının belirlenmesi üzerine il imamı Ömer Sezgin'in cemaat mensuplarına, CHP'ye oy kullanmaları için bizzat talimat verdiğini, ayrıca Ömer Sezgin'in talimatı ile cemaate bağlı evlerde kalan öğrencilerin seçim öncesi memleketlerine gönderilerek AK Parti'ye oy verilmemesi yönünde ailelerini, komşularını ve akrabalarını ikna etmeleri istediğini ifade etmiştir."

"Seçim çalışmalarında herkesten oy istedik"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, iddialar üzerine Edirne Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, seçim çalışmaları kapsamında yalnızca bir özel okula değil, kentteki diğer özel okullara da gittiğini söyledi.
Bir siyasetçinin toplumsal anlamda hoş görülmeyen yerlere bile gidip oy isteyeceğini belirten Gürkan, siyasetçilerin, seçim zamanı esnaftan da diğer kurumlardan da her yerden oy isteyeceğini anlattı.

Gürkan, "Geçmişte bir adayımız geneleve gitmişti oy istemeye. Bilenler bilir. Geneleve gittiğinizde genelev çalışanı olmadığınız gibi torna ustasına gittiğinizde torna ustası, tornacı da olmazsınız. Oy istemek için cemaatin okuluna gittiğinizde cemaatçi, solcuların okuluna gittiğinizde solcu, sağcıların okuluna gittiğinizde sağcı olmazsınız." diye konuştu.

Hayatı boyunca kimseyi tehdit etmediğini, hiçbir tehdide de boyun eğmediğini belirten Gürkan, "Hayatımız boyunca abdestimizden şüphemiz olmadı, hayatımız boyunca kimseyi tehdit etmedik ama hiçbir zaman tehdide de pabuç bırakmadık. Yine bırakmayacağız. Hiç ucuz numaraları yemedik, yine yemeyeceğiz." dedi.

Bir gazetecinin, "Darbe girişimi gecesi sizden iş makinesi isteği oldu mu?" sorusuna, Gürkan, "Olmadı. Ben o gece koruma polisim vasıtasıyla Sayın Vali'ye sordum, konutta olduğunu ve bir sıkıntı olmadığını, saat 02.00'ydi sanırım ya da daha önce olabilir, bunu ilettiler. Bir talep olmadı talep olsaydı da yerine getirirdik." karşılığını verdi.

Yorumlar