Cem TV’den yayın durdurma cezasına tepki

Cem Medya Grup Başkanı Celal Toprak, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Cem TV'de yayınlanan iki programa seçim anketi yayınladıkları gerekçesiyle verdiği yayın durdurma cezasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Cem TV’den yayın durdurma cezasına tepki

Cem Medya Grup Başkanı Celal Toprak, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Cem TV'de yayınlanan iki programa seçim anketi yayınladıkları gerekçesiyle verdiği yayın durdurma cezasını eleştirdi. Toprak, söz konusu programların yayınlarının seçim yasaklarından önce yapıldığını belirterek, “Halkın haber alma özgürlüğüne cevap veremeyecekse, kamuoyu yoklamalarını paylaşmayacaksa niye böyle bir kanal var?” dedi. Toprak, kararı, medyaya yapılan baskıların bir parçası olarak niteledi.

YSK, Celal Toprak ve Hüsniye Kaya’nın sunduğu Uyan Türkiye programına 4 gün, Pınar Işık Ardor’un sunduğu Ana Haber Bülteni’ne 5 gün yayını durdurma cezası verdi. Cezaya tepki gösteren Cem Medya Grup Başkanı Toprak, “Zaman’ın anketini aktardığımız için yaptırım ile karşı karşıya kaldık. Biz bu anketi paylaştığımızda yasak yoktu.” diye konuştu. Toprak, şöyle devam etti:

“Halkın haber alma özgürlüğüne cevap veremeyecekse, kamuoyu yoklamalarını paylaşmayacaksa niye böyle bir kanal var? Ama bu yasaklar bizi yıldıramayacak. Yayınlarımız devam edecek. Bizim halkın haber alması, bilgilenmesi noktasında misyonumuz var. Bu anlamda habercilikten taviz vermeyiz.”

Yayın durdurma cezasını medyaya yönelik baskıların bir parçası olduğunu ileri süren Toprak, “Şu an Türkiye, basın özgürlüğünde 150. sırada. Herkes bu noktada durumunu gözden geçirmeli. Türkiye buralarda olmamalı. Neden Türkiye’nin buralarda olduğuna bakmalı.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar