Çelikler 20 personeli daha çıkarttı

Çelikler Seyitömer Termik Santrali yetkilileri, işyerinde 'kömür, akaryakıt, kablo hırsızlığı ile eylemlere katılıp, kurum çalışanları ile şirket idarecilerine hakaret, tehdit ve hatta darp girişiminde bulunduğu iddiasıyla 20 çalışanın iş akdinin fesih e.

Google Haberlere Abone ol
Çelikler 20 personeli daha çıkarttı

Çelikler Seyitömer Termik Santrali yetkilileri, işyerinde 'kömür, akaryakıt, kablo hırsızlığı ile eylemlere katılıp, kurum çalışanları ile şirket idarecilerine hakaret, tehdit ve hatta darp girişiminde bulunduğu iddiasıyla 20 çalışanın iş akdinin fesih edildiğini bildirdi.

İşletme yetkilileri yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Şartname gereği 700 işçi istihdam edilmesi şartına rağmen, şirketimizce yöre halkı düşünülerek bin 600 işçi ile çalışılmıştır. Devraldığımız tarihten önce, Seyitömer Linyit İşletmeleri tarafından üretimi yapılan kömür-linyitin perakende olarak piyasaya satışı için gerek kendi bünyesinde, gerekse alt taşeron eliyle 300-350 çalışan istihdam etmiştir. Bu tarihten sonra Seyitömer Linyit İşletmeleri tarafından üretimi yapılan kömür-linyitin perakende olarak piyasaya satışı iptal edilmiştir. Üretilen kömürün piyasaya satışının iptal edilmiş olmasına rağmen, piyasaya kömür satışı faaliyetlerinde çalışan 300-350 kişi şirketimizde hiç ihtiyaç olmamasına rağmen bugüne kadar çeşitli birimlerde istihdam edilmiştir. 17 Nisan 2014 ve öncesinde iş yeri özel güvenlik birimleri ve şirket idarecilerinin tespit ettiği kömür, akaryakıt ve kablo hırsızlığı eylemlerine katılan işyeri çalışanları ile şirket idarecilerine hakaret, tehdit ve hatta darp girişiminde bulunan yaklaşık 15-20 arası çalışanın iş akitleri İş Kanunu'nun ilgili maddelerine istinaden feshedilmiştir. Bu iş akdi, feshedilen işçiler ve bu işçilerin provoke olmasına yardımcı olan dışarıdan gelen bir takım kişilerin kışkırtması ile eylem ve olay çıkarılması amaçlanmıştır. Çalışanlarımız ve yöre halkı arasında söylenti yolu ile infial yaratılmıştır. İşyeri idari binaları kundaklanmak suretiyle yakılmış, bilgisayar gibi elektronik eşyaların bir kısmı gasp edilmiştir. Şirket üretiminin yapılmasına yardımcı olan iş makineleri, bant yolları ve araçlar tahrip edilmiş ve kullanılamaz hale gelmiştir. Bu eylemler neticesinde şirketimiz, ilimiz ve ülkemiz maddi olarak çok ciddi zarara uğramıştır. Dileğimiz bir an evvel birtakım kişilerin kışkırtması ile süregelen haksız ve hukuka aykırı eylemlerin bir an önce sona ermesidir. Kütahya'da 5 bin kişinin istihdam edileceği yeni yatırımlar yapılacak.” CİHAN

Yorumlar