Çelik Atatürk heykeliyle Guinnes rekorlar kitabına aday oldu

Metal ustası, çelikten yaptığı 4 metre uzunluğundaki Atatürk heykeliyle Guinnes rekorlar kitabına aday olduğunu bildirdi. Antalya'nın Serik ilçesi Sanayi Sitesi'nde metal işleri ustalığı yapan Nazmi Can, Türkiye'de ilk defa çelik heykel çalışmasına...

Google Haberlere Abone ol
Çelik Atatürk heykeliyle Guinnes rekorlar kitabına aday oldu

Metal ustası, çelikten yaptığı 4 metre uzunluğundaki Atatürk heykeliyle Guinnes rekorlar kitabına aday olduğunu bildirdi. Antalya'nın Serik ilçesi Sanayi Sitesi'nde metal işleri ustalığı yapan Nazmi Can, Türkiye'de ilk defa çelik heykel çalışmasına imza attı. Atatürk'ün çelik heykel çalışmasına bir hafta içinde tamamlayacağını belirten usta Can, heykelin yüzde 90 çalışmasının tamamlandığını söyledi.

    Heykel tamamlandıktan sonra Guinnes rekorlar kitabı Türkiye temsilcisi Prof.Dr. Orhan Kural'ı Serik'e davet edeceklerini belirten Can, çalışma kapsamında heykele halihazırda 15 bine yakın çekiç darbesi vurumu yapıldığını kaydetti.

    Araştırmalarına göre Türkiye'de ilk çelik heykel çalışmasının kendisinin olduğunu anlatan Can, ikinci çalışmasını ise yine aynı 4 metre uzunluğunda tiyatro ve sinema sanatçısı Sümer Tilmaç'ın heykelini yapacağını söyledi.

    Çelikten heykel yapmanın zor bir çalışma olduğunu ve ustaların bu tür zor bir işe girmediğini vurgulayan Can, "En zor heykel çelikten yapılır. Zor olduğu için genelde ustalar çalışma yapmaz. Çeliğe kışın mevsimine bağlı şekil vermek çok zordur. Onun için çelik Atatürk heykeli çalışmasını yazın yaptım. Heykele şekil vermek için bir hafta geçeli gündüzlü çekiç salladım. Çelikten heykel yapmak ben ustayım diyene cesaret gerektirir. " diye konuştu.

    Talep doğrultusunda dünyaca ünlü liderler ile sanatçıların çelikten heykelini yapabileceğini dile getiren Can, heykelin diğer bir özelliğinin çeliğe su vermeye bağlı konulduğu yere göre 3 renkte görülebileceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar