Çelik: 4 Farklı Ankete Göre AK Parti Yüzde 47 ile 50 Arasında

Konuk olduğu programda AK Parti'nin son oy oranına ilişkin bilgi veren Hüseyin Çelik, 'AK Parti yüzde 47 ile 50 arasında, HDP barajı aşamıyor' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Çelik: 4 Farklı Ankete Göre AK Parti Yüzde 47 ile 50 Arasında

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Akif Beki ile Baştan Sona programına gelen AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, yaptırdıkları anketlerde HDP'nin barajı geçemediğini ifade etti ve AK Parti'nin oy oranına ait bilgi verdi.

'HDP BARAJI AŞAMIYOR'

Çelik, 'Bugüne kadar son yapılan anketlere nazaran AK Parti yüzde 47 ile 50 arasında, CHP 23-25'de dolaşıyor. Sona kadar yaptırdığımız 4 ayrı anket şirketinin rakamlarına nazaran HDP barajı aşamıyor. MHP yüzde 13 ile 16 arasında. Bizim halkımızdan talebimiz bize Anayasıyı değiştirecek çoğuluğu vermesi arzumuz ve talebimiz bu yöndedir' dedi.

HDP KENDİ ANKETİNDE BARAJI AŞIYOR

7 Haziran seçimlerine takribî 2,5 ay bu şeklinde kısa bir zaman kala, muhtelif anketlerde oy oranı baraj sınırında bulunan HDP; Türkiye genelinde yaptırdığı anket çalışmasının ilk sonuçlarına nazaran barajı aşıyor. Anket çalışmasının ilk verilerine nazaran HDP'nin oy oranının kararsızların dağılımıyla ortak yüzde 11 ile yüzde 12 içinde bulunduğu belirlendi.

HDP'nin anketine nazaran daha öncelikle HDP'ye asla oy vermeyeceği görüşünü dile getiren seçmenin oranı yüzde 85'ten yüzde 15'e indi. HDP seçim çalışmalarında kararsız seçmene yoğunlaşacak.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar