Çelemli ve Akpınar mahalleleri suya kavuştu

Uzun süredir muslukları akmayan Çelemli ve Akpınar mahallelerinin susuzluk problemine son verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sondaj cihazının motorunu çalıştırarak ilk suyu bizzat toprak üzerine çıkardı.Başkan Hüseyin...

Google Haberlere Abone ol
Çelemli ve Akpınar mahalleleri suya kavuştu

Uzun süredir muslukları akmayan Çelemli ve Akpınar mahallelerinin susuzluk problemine son verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sondaj cihazının motorunu çalıştırarak ilk suyu bizzat toprak üzerine çıkardı.

Başkan Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan kırsaldaki yerleşim birimlerinde yaşayanlara hizmet götürmek için de yoğun çaba harcıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, seçim öncesi içme suyu kuyusu açma sözü verdiği, eski sıfatı belde olan, Büyükşehir Yasası’nın ardından mahalle statüsü alan ve bir yıldır evlerin yüzde 80’inde musluklardan su akmayan Çelemli’yi suyla buluşturdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) 20 günlük bir sondaj çalışması sonucu, saniyede yaklaşık 30-35 litre içme suyu elde edilecek bir kaynağı gün yüzüne çıkardı. Yüreğir Merkezi’ne 32 kilometre mesafedeki Çelemli’de mevsimsel kuraklığa dayalı yaşanan susuzluk böylece sona erdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Sözlü, “Çelemli Köyü’müzün suyu bitmiş durumda ve Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’yle (ASKİ) yapmış olduğumuz çalışmayla, Çelemli ve Gündoğan mahalleleri arasındaki noktada saniyede en az 30-35 litre olarak hesapladığımız bir su kaynağına ulaştık. Çelemli’ye hayırlı olsun ama aynı zamanda Akpınar Mahallesi’nin de istifade edeceği bir su kaynağı bu. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum, ASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Köylerimize hayırlı olsun.” dedi.

Çelemli Mahallesi Muhtarı Faruk Güleç ve mahalle sakinleri de Başkan Hüseyin Sözlü’ye duyarlı çalışmasından dolayı ve sözünü yerine getirdiği için teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar