Celal Güzel: 'Türkiye istikrarsızlığa giderdi'

Eski bakanlardan Güzel: "Türkiye'nin lideri, hepimizin sevgilisi Recep Tayyip Erdoğan'ımızın, daha bebek yaştaki torunuyla beraber katledilmek üzereyken, sadece 15 dakika farkla kurtulduğunu ağlayarak izledik. Eğer öyle bir şey olsaydı Türkiye istikrarsızlığa giderdi. Allah göstermesin iç savaş çıkardı. Türkiye istikrarsızlığa giderdi"

Google Haberlere Abone ol
Celal Güzel: 'Türkiye istikrarsızlığa giderdi'
Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin,

"Türkiye'nin lideri, hepimizin sevgilisi Recep Tayyip Erdoğan'ımızın, daha bebek yaştaki torunuyla beraber katledilmek üzereyken, sadece 15 dakika farkla kurtulduğunu ağlayarak izledik. Eğer öyle bir şey olsaydı Türkiye istikrarsızlığa giderdi. Allah göstermesin iç savaş çıkardı. Batılı emperyalistlerin dediği olurdu." dedi.

Güzel, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara seslendi.
Türk milleti ve İslam ümmetinin çok önemli, hassas günlerden geçtiğini belirten Güzel, 22 gün önce Türk milletini ve İslam ümmetini yıkmaya çalışan alçakça, haince bir darbe teşebbüsüne şahit olunduğunu söyledi.

Türkiye'yi yıkmak için 40 yıldır sinsice çalışmalar yapan bir yapının planlarını ortaya koyduğu bir dönemin yaşandığını ifade eden Güzel, "Bu vatan haini, senelerce Müslüman görüntüsüyle bizleri kandırdı. Bu haini, iblisi adam zannettik meğer İslamın ve Türkiye'nin en büyük düşmanıymış." diye konuştu.

Darbe girişiminin hedef noktasında, süper güç olma yolunda ilerleyen Türkiye ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkati çeken Güzel, şöyle devam etti:

"22 gün evvel Türk milleti olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak çok önemli bir badireden geçtik. Şimdi, demokrasi sevinci içinde meydanlarda aslanlar gibi bayraklarımızı sallıyor, ezanlarımızı, selalarımızı dinliyoruz, ama gerçekten son anda bir darbeden kurtulduk. Türkiye'nin lideri hepimizin sevgilisi Recep Tayyip Erdoğan'ımızın, daha bebek yaştaki torunuyla beraber katledilmek üzereyken sadece 15 dakika farkla kurtulduğunu ağlayarak izledik. Eğer öyle bir şey olsaydı Türkiye istikrarsızlığa giderdi. Allah göstermesin iç savaş çıkardı. Batılı emperyalistlerin dediği olurdu. Türkiye'nin önü kesilirdi. Bizim içerimizde aydın geçinen zavallıların göremediğini yabancı mahfiller, istihbarat kuruluşları görmüşlerdi. Türkiye, süratle bir süper güç olma yolunda ilerliyordu."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Melikgazi Belediyesi'nin AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri de vatandaşlara, birlik, beraberlik mesajı verdi.

Yorumlar