Celal Bayar Üniversitesi patent ofisi kuracak

Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, çok yakın bir zamanda patent ofisi kurarak, hem akademisyenlere hem de sanayiye danışmanlık hizmeti verileceğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Celal Bayar Üniversitesi patent ofisi kuracak

Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, çok yakın bir zamanda patent ofisi kurarak, hem akademisyenlere hem de sanayiye danışmanlık hizmeti verileceğini bildirdi. CBÜ Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİTEM) Danışma Kurulu ile Makine Mühendisliği 11. Endüstri Danışma Kurulu toplantısı, Pakdemirli başkanlığında yapıldı.

Toplantı konuşan Rektör Pakdemirli, üniversiteye altı yeni fakülte ve pek çok yeni bölüm kazandırdıklarını, nitelikli öğretim elemanı sayısının arttığını, yeni bölümlerin bazılarını yüzde 100 İngilizce olarak eğitime başlattıklarını söyledi. Üç ön lisans, üç yüksek lisans ve bir lisans programıyla uzaktan eğitimi de hayata geçirdiklerini, 21. Bilim ve Bahar Şenliği'ne sponsor aradıklarını, yeni bölüm ve yeni fakülteler sebebiyle üniversitede mekân ihtiyacı olduğunu ve hayırsever desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Prof. Dr. Pakdemirli, Türk Patent Enstitüsü ile yapılan anlaşma hakkında da bilgi vererek, çok yakın bir zamanda patent ofisi kurulacağını bildirdi.

CBÜ ÜSİTEM Müdürü ve Makine Mühendisliği Endüstriyle İlişkiler Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Nurşen Saklakoğlu ise firmalarla periyodik iletişim kurma noktasında sıkıntılar yaşandığını belirterek, bu konuda danışma kurulu üyelerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. CBÜ Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Funda Gençler de 11 Temmuz 2013 tarihinde kurulan proje ofisi hakkında bilgiler vererek, hem üniversite hem de sanayi işbirliğiyle yapılacak projelerin niteliğinin ve niceliğinin arttırılması konusunda çalışılacağını, projelerin oluşturulması ve yazılması aşamasında destek vereceklerini, ayrıca izlenebilirliğini sağlayacak mekanizmaları da kuracaklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar