Celal Bayar Üniversitesi Demirci'ye üç yeni bölüm açacak

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Manisa'nın Demirci ilçesine üç yeni bölüm açılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Celal Bayar Üniversitesi Demirci'ye üç yeni bölüm açacak

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Manisa'nın Demirci ilçesine üç yeni bölüm açılacağını söyledi. Demirci Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde yaptırılan Demirci Eğitim Fakültesi'nin 16 daireli lojman inşaatının temel atma töreninde konuşan Pakdemirli, “Demirci’ye PDR, İlköğretim Matematik ile Meslek Yüksekokulu'na Ormancılık bölümünün açılması için kadro ilanlarımızı verdik. Bir kısmının alım işlemleri yapıldı. Söz verdiğimiz gibi 2014–2015 öğretim döneminde bu bölümlerimize öğrenci almaya başlayacağız.'' dedi.

Göreve geldikten sonra her yıl Demirci’nin düzenlediği mezuniyet şenliklerine katıldığını belirten Rektör Pakdemirli, "Buradaki coşku ve heyecanı bizzat yaşadım. Geçen yılki törenlerde yaptığı konuşmanın değerlendirilerek lojman inşaatına başlanması, bizleri ve akademik personelimizi mutlu etti. Demirci nüfusu ölçeğinde hiçbir fakültede ne bu kadar büyük bir kampüs ne bu kadar büyük kapalı alan ne de bu kadar çok öğrenci olan bir ilçemiz yok. Demirci, ilköğretimden orta dereceli okullara ve üniversitesine kadar sahip çıkıyor. Önümüzdeki yıl Demircililerin eylül ayına kadar bu lojmanların bitirilmesi için gayret sarf etmelerini istiyorum. Siz fakültenize böyle sahip çıktıkça burası daha da büyüyerek genişleyecektir. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca işadamı DEDADER Başkanı Kasım Kabak’ın da bu yıl için yedi tane sıfır daireyi üniversitemize tahsis etmesi de alkışlanacak bir değerdir.” şeklinde konuştu.

Tamamı dernek çalışmalarıyla yapılacak lojmanın temel atma törenine Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Garnizon Komutanı Üsteğmen Bayram Tahanoğlu, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bakaç, Demirci Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Taşlı, DEDADER Başkanı Kabak, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları, akademisyenler ve Demirci halkı katıldı. CİHAN

Yorumlar