Celal Adan: Başbakan seçim meydanlarında bölücü dil kullanıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcı Celal Adan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında kullandığı dilin milleti ayrıştıran ve bölen bir dil olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Celal Adan: Başbakan seçim meydanlarında bölücü dil kullanıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcı Celal Adan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında kullandığı dilin milleti ayrıştıran ve bölen bir dil olduğunu söyledi. Adan, “Sayın Başbakan sadece ötekileştirerek ve hayali düşmanlar yaratarak kendini koruma altına almaya çalışmaktadır. Sayın Başbakan seçim meydanlarında kin kusmaktadır.” dedi.

Celal Adan ve MHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Rasim Acar, Levent’teki MHP İstanbul İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı.

Adan, “30 Mart seçimlerine Türkiye, ne yazık ki olağanüstü koşullarda gitmektedir. Bu seçimin yerel ruhu gitmiş, yerine bir tür hesaplaşma mantığı gelmiştir. Sayın Başbakan seçim meydanlarında kin kusmaktadır. Türkiye’nin her yerinde kaos hakimdir. Türkiye adeta savaş meydanlarına dönüşmüştür. Sayın Başbakan'ın seçim meydanlarında kullandığı dil, milletimizi ayrıştıran, bölen ve insanlarımız arasına bariyer kuran bir dildir. Sayın Başbakan sadece ötekileştirerek ve hayali düşmanlar yaratarak kendini koruma altına almaya çalışmaktadır. Kendi yazdığı senaryolar üzerinden milletimizi kamplara ayıran bu zihniyet, Türkiye’nin barışı, geleceği ve menfaatleri açısından da artık bir tehlike halini almıştır.” ifadelerini kullandı.

Sokak eylemlerinin karanlık odakların oyunu olduğunu belirten Adan, “Türkiye’de MHP’nin referansları milliyetçilik ve demokrasidir. Türkiye’de çatışma son derece tehlikelidir. Sokağın kirli ve tehlikeli olduğunu Genel Başkanımız da ifade etmiştir. Bu çatışmacı dil, bu işlere sebebiyet teşkil etmektedir. Bu çatışmacı dilin sahibi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siz hırsızı yakalayan polisi sanık sandalyesine oturtursanız, savcıyı vatan haini ilan ederseniz, binlerce yıllık bir devlet geleneğimizi devleti bölecek şekilde tanzim ettirirseniz şimdi devleti bölerler. Paralel ve paralel olmayan devlet. Emniyet müdürünün ne yapacağı AK Parti’ye göre ayarlanamaz. Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız bizim öz evlatlarımızdır. Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi ben de ifade ediyorum. Sokak tehlikelidir, sokak karanlıktır. Sokak dilini kullanmayınız Sayın Başbakan. Çatışmacı dilden vazgeçiniz.”şeklinde konuştu.

Dershanelerin kapatılması konusuna da değinen Celal Adan, “Dershanelerin zaman içerisinde ihtiyaç olmaktan çıkarılıp, okuldan eğitimin düzeyini artırıp, dershanelerin ihtiyaç olmaktan çıkarttıktan sonra eğitimin daha kaliteli olması için zaman içerisinde kaldırmayı düşünüyoruz. Fakat şurada gördüğümüz süreç bu dershane kavgasının nereye gittiği. Türkiye’ye zarar vermiştir. Eğitimi Türkiye’de kimse ele geçiremez MHP var oldukça.” diye konuştu.

İnternete düşen ses kayıtlarının Gezi olayları bağlantısıyla ilgili sorulan soruya Adan, “İstanbul il başkanlığımız Gezi olayları başladığında masum ve çevreci olan İstanbullu çevrecilerle kucaklaşmış ve onlarla iletişim kurmaya öncülük etmiştir. Daha sonraki safhada örgütler orada değişik amaçlarla meseleyi planlarken, o zaman ifade ettiğimiz esas konu da örgütlerin oraya sızmasına iktidar vesile olmuştur. O tepkinin daha değişik noktalara taşınması, bölücü unsurlarının şımarıklığına, terör örgütü mensuplarının o alanda olmasına iktidar partisinin zafiyeti değil, bilerek yaptığı bir olaydır. AK Parti, gerilim stratejisi uygulayan, çatıştırarak sonuç almaya inanmış bir siyasi partidir. Bu Türkiye için çok tehlikelidir.” diye cevap verdi.

Berkin Elvan’ın ölümü sebebiyle yapılan eylemlerde öldürülen Burak Can Karamanoğlu’nun cenaze töreninde yapılan bozkurt işareti de soruldu. Adan şunları söyledi; “Ülkü ocakları açıklama yaptı. Kendisini rahmetle anıyoruz. Bozkurt işareti yapanların kim olduğu bilmek zorunda değiliz.”
CİHAN

Yorumlar