Çeçenistanlı generalin kızının adının karıştığı cinayetin zanlıları, adliyede

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Çeçen General Sultan Kehursayev'in 24 yaşındaki kızı L.Kehursayev ile gönül ilişkisi olduğu iddia edilen Ahıskalı Vatan Mavludov bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Gürcüstan uyruklu 3...

Google Haberlere Abone ol
Çeçenistanlı generalin kızının adının karıştığı cinayetin zanlıları, adliyede

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Çeçen General Sultan Kehursayev'in 24 yaşındaki kızı L.Kehursayev ile gönül ilişkisi olduğu iddia edilen Ahıskalı Vatan Mavludov bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Gürcüstan uyruklu 3 şüpheli adliyeye sevkedildi.

Bir süredir Bursa'da yaşayan Çeçenistan Ordusu'nda general olarak görev yapan Sultan Kehursayev'in kızı L.Kehursayev (24) ile Ahıska Türkü Vatan Mavludov (34) arasında gönül ilişkisi başladı. Genç kızın İstanbul'da yaşayan ablası Latmira Kehursayev, dün Vatan Kehursayev'i telefonla arayarak ilişkisini bitirmesini istedi. Tartışmanın ardından abla, 8 yakını ile birlikte Bursa'ya geldi. Latmira Kehursayev, Panayır Mahallesi Filiz Sokak'ta meydana gelen olayda Vatan Mavludov ve Türk vatandaşlığına geçen Murat D. (35) ve Mahmut E. (36) ile buluştu. Taraflar arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Vücudunun değişik bölgelerinden 4 bıçak darbesiyle yaralanan Vatan Mavludov, 112 Acil Servis ambulansı ile Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mavludov yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kavgada yaralanan Murat D. ise Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı geniş çaplı soruşturma başlattı. Olay yerinden kaçan şüphelilerin yakalanması için Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Şüphelilerin kullandığı otomobillerden biri Gemlik ilçesinde terk edilmiş olarak bulundu. Diğer araç İzmit'te durduruldu. İzmit Şehirlerarası Otogarı’nda otomobil içinde yakalanan Gürcü asıllı Maradi Onıani (43), Aslan Mikaledze (38) ile Gurem Gegesshıdze (30) Bursa Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinde, cinayetle alakalarının bulunmadığını öne sürdüler. Şüphelilerin, "Biz konuşmak için İstanbul’dan geldik.Evin içerisinde tartışma çıktı. Bizim cinayetle alakamız yok. Ölen kişiyi kaçan 6 kişi öldürdü." dedikleri öğrenildi. Olayla ilgili 6 kişinin daha arandığı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar