Çeçenistan'dan Türk işadamlarına yatırım çağrısı

Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, Türk işadamlarını ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Çeçenistan'dan Türk işadamlarına yatırım çağrısı

Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, Türk işadamlarını ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı.

Khakimov Başkanlığındaki Çeçenistan heyeti, Adana Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Sabahattin Yumuşak, Ahmet Rende Şendağ ve ATB Genel Sekreteri Mustafa Hızlı ile konuklarını kapıda karşılayan Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Çeçen heyeti Türkiye'de gördükleri için mutlu olduklarını söyledi. Çalışkan, “Tıpkı Bosna Hersek gibi Çeçenistan da Türkiye'de 'kardeş ve dost' olarak görülüyor. Çeçenistan Türkiye’nin kardeşi. Bölgemizden Çeçenistan ile ticaret çok az, bunu geliştirmek istiyoruz. Rusya’yla alış veriş yapacağımız çok şey var. Sizlerden gaz ve enerji alıyoruz ama bizim ürünlerimizin hepsi sizlere hitap ediyor. Bu alış verişin daha da artacağını ümit ediyorum. Duygusal bağımıza bu kardeşlikle organik bağ da eklendi. Çeçenistan ile ticaretimizin artacağını biliyorum.” dedi.

Türkiye’den bir ekip ile yakın zaman önce Çeçenistan’da bulunduğunu ifade eden Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, “Bizlere güzel misafirperverlikte bulundunuz. Yakın ilginizden bizler de çok mutlu olduk. Ekipten bir arkadaşımız yatırımcı olarak sizin orada kaldı. İnşallah sizinle imzalayacağımız kardeş oda protokolü ile Adana’dan yatırımcılar da gelecektir. Hem sizin ekonominize hem de bizim ekonomimize katkı koyacağı gibi yatırımcıların Türkiye dışına açılmalarına vesile olacaktır. Aramıza hoş geldiniz.” diye konuştu.

TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK ÜZERE ADANA'YA GELDİK
Ulusal Politika ve Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Shaid Djamaldaev, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Runbek Adaev, Çeçenistan Türkiye Temsilcisi İslam Uspanov ve Çeçen işadamları ile birlikte Adana Ticaret Borsasına gelen Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, Ankara'da öğrenim gördüğünü belirterek, “Türkiye'yi yakından tanıyorum. Yakın ilişkileri daha da geliştirmek istiyoruz. Türkiye ve Çeçenistan'ın ticari ilişkilerini geliştirmek için uzun süredir çalışıyoruz. Türkiye bizim için çok önemli ve her şeyi ile bize yakın bir ülke. Türk kardeşlerimizi ve yatırımcıları ülkemize bekliyoruz. Onlardan yatırım yapmalarını istiyoruz. Halkımıza yabancı yatırımcıya ihtiyacımız olduğunu anlattık. Özellikle Müslüman ülkelerin yatırımcılarına kapımızı açmamız halkımızı memnun etti.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler verildi.
CİHAN

Yorumlar