CeBIT Bilişim Fuarı’na Konyalı sanayiciler davet edildi

CeBIT Bilişim Eurasia’nın ‘Bilişim Anadolu ile Buluşuyor’ toplantılarının ilki Konya’da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
CeBIT Bilişim Fuarı’na Konyalı sanayiciler davet edildi

CeBIT Bilişim Eurasia’nın ‘Bilişim Anadolu ile Buluşuyor’ toplantılarının ilki Konya’da yapılacak. İstanbul Fuar Merkezi’nde, 11-14 Eylül tarihlerinde yapılacak Cebit Bilişim Fuarı’na Konya’daki sektör temsilcileri davet edildi.

Konyalı iş adamları ve yatırımcıları uluslararası satın alma heyetleri ile bir araya getirmeyi, iş hacimlerini yükseltmeyi hedefleyen CeBIT, yatırım imkanları ve fırsatları tanıtmak üzere Konya basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya CeBIT Türkiye Direktörü Murat Özer, Konya Valisi Muammer Erol ve KTO Başkanı Selçuk Öztürk katıldı.

Programda konuşan Murat Özer, Konya’nın üzerinde çalıştığı veri merkezleri projesi olduğunu hatırlattı. Bu projenin, yalnızca Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en büyük projelerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Özer, bu amaçla projenin Konya’daki sanayicilere duyurulması için çalışmalar yürütüldüğünü anlattı. Proje için Konya Valiliği, KOP İdaresi Başkanlığı ve Konya Ticaret Odası’nın birlikte çalıştığını vurgulayan Özer, “İnşallah kısa bir süre içinde bu gerçekleşir, Konya da Avrupa’nın sayılı bilişim vadilerinden biri haline gelir.” dedi.

Konya Valisi Muammer Erol da toplantının, bilişim konusunda Konya’nın bütün potansiyellerini harekete geçirmek için ilgilileri ve Konyalıları haberdar etmeyi amaçladığını dile getirdi. Bu çalışmanın, atılacak adımların başlangıcı olduğunu aktaran Vali Erol, şunları söyledi: “Bilişim sektörünün tanıtımı adına CeBIT katkısıyla bu alandaki çalışmalar inşallah diğer alanlardaki çalışmaların da önünü açar. Bize teklif edilen işbirliğinin arkasında sonuna kadar duracağımızı ve elimizden geleni şehrin bütün yetkilileri ve imkanlarıyla yapacağımızı ifade etmek istiyorum.”
CİHAN

Yorumlar